/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Többet ér a Ferrari 250 GTO az aranynál

2019. január 06. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Manapság a klasszikus olasz paripáért akár 50 millió dollárt is képesek megadni a gyűjtők, ami azt jelenti, hogy egy gramm többet ér belőle, mint ugyanennyi az aranyból. Lehet, hogy jobb befektetés oldtimer sportautót venni, mint a nemes fémet?

A világ egyik legstabilabb és legjobb befektetése, ha az ember aranyban tartja vagyonát, hisz az évtizedek során gyakorlatilag folyamatosan értékelődik egyre feljebb a nemesfém, melynek grammja január 2-án elérte a 41,43 dollárt (11 667 forintot). Habár, mint minden befektetés esetén, vannak napi kilengések, aki biztosra akar menni, még mindig az aranyat választja.

Meglepő, de akad olyan autó, ami többet ér az aranynál. Ez pedig nem más, mint a Ferrari 250 GTO modellje. Az olasz sportkocsi egyik 1962-es példányáért 48,405 millió dollárt (13,63 milliárd forintot) adott egy tehetős vevő az RM Sotheby’s augusztusi árverésén.

A 250 GTO-k tömege 880 és 950 kilogramm között mozog, tehát a legkönnyebb variánssal számolva kereken 55 dollárra jön ki grammonkénti értéke, vagyis bőségesen meghaladja az aranyét.

Persze nem minden 250 GTO ér ennyi pénzt, az idő előre haladtával mégis egyre gyakoribbak lesznek az efféle horror összegek, hisz már nem sokan merik kivinni egyáltalán a fűtött garázsból sem. Vagyis miközben öregszenek, nem romlik állapotuk, a piaci trendeket figyelembe véve pedig nem várható visszaesés a keresletben, ami szintén az árakat nyomhatja fel. Lehet, hogy mára jobb üzletnek bizonyul autóba fektetni, mint aranyba?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/