/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább menetelt a Suzuki januárban

2018. február 02. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Ismét áll a zászló a japán márkának hazánkban, ugyanis 1281 darab eladott újautóval a piac 14,41%-át birtokolta idén januárban a cég. Ezt főként a Vitarának köszönhetik, melyből ez idő alatt 718 példány fogyott.

További csúcsokat dönt a Suzuki, ugyanis a Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint januárban 1281 Suzuki gépkocsit regisztráltak, amely 5,27%-kal több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A márka a januári adatok alapján nem csupán a személygépkocsi értékesítésben áll az első helyen, de a teljes gépjárműpiacot (kishaszon-gépjárművekkel együtt) tekintve is átvette a vezetést. A sikerből egyébként oroszlánrészt vesz ki a 2015 tavaszán bevezetett Vitara, melyből 718 példány fogyott januárban. Ezzel a modell 22,23%-os szegmens-részesedéssel továbbra is magasan vezeti a sport-szabadidő (SUV) kategóriát.

Közben a megújult SX4 S-CROSS modellből 330 darabot értékesítettek, s ezzel a középkategóriában a második helyen áll.  A már Japánban készülő Swiftből pedig 101 darabot regisztráltak itthon. A további importmodellek közül a Balenoból 33 darabot, az Ignisből 44 darabot, a Celerióból 39 darabot értékesített a márka a 75 hazai márkakereskedésben.

A tavalyi évet egyébként óriási előnnyel vezette a Suzuki 15.161 eladott személygépkocsival és 13,04 százalékos piacrésszel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/