/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább menetelt a Suzuki januárban

2018. február 02. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Ismét áll a zászló a japán márkának hazánkban, ugyanis 1281 darab eladott újautóval a piac 14,41%-át birtokolta idén januárban a cég. Ezt főként a Vitarának köszönhetik, melyből ez idő alatt 718 példány fogyott.

További csúcsokat dönt a Suzuki, ugyanis a Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint januárban 1281 Suzuki gépkocsit regisztráltak, amely 5,27%-kal több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A márka a januári adatok alapján nem csupán a személygépkocsi értékesítésben áll az első helyen, de a teljes gépjárműpiacot (kishaszon-gépjárművekkel együtt) tekintve is átvette a vezetést. A sikerből egyébként oroszlánrészt vesz ki a 2015 tavaszán bevezetett Vitara, melyből 718 példány fogyott januárban. Ezzel a modell 22,23%-os szegmens-részesedéssel továbbra is magasan vezeti a sport-szabadidő (SUV) kategóriát.

Közben a megújult SX4 S-CROSS modellből 330 darabot értékesítettek, s ezzel a középkategóriában a második helyen áll.  A már Japánban készülő Swiftből pedig 101 darabot regisztráltak itthon. A további importmodellek közül a Balenoból 33 darabot, az Ignisből 44 darabot, a Celerióból 39 darabot értékesített a márka a 75 hazai márkakereskedésben.

A tavalyi évet egyébként óriási előnnyel vezette a Suzuki 15.161 eladott személygépkocsival és 13,04 százalékos piacrésszel.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/