/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább pörög a magyar autópiac

2019. március 05. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Nem szűnik a magyar autópiac lendülete. Február hónapban 13 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint tavaly a második hónapban. Idén máris 11 százalékkal több kocsi kapott rendszámot, mint tavaly. Év végéig akár 160 ezer új gépkocsi is gazdára találhat. A tisztán elektromos és a plug-in hibrid modellek iránt folyamatosan növekvő az érdeklődés.

A Datahouse adatai szerint idén februárban 11 227 személygépkocsit helyeztek itthon forgalomba (kivonás után 9410 db), ami 13 százalékkal több, mint a tavaly februári mennyiség. Az idei kumulált darabszám 20 940 (kivonás után 17 194 db), ami 11 százalékkal haladja meg a tavalyit. A februárban forgalomba került személyautók apró hányada, 170 darab volt tisztán elektromos és 75 darab hálózatról tölthető hibrid. Idén eddig 273 villanyautóra és 145 plug-in hibridre került rendszám (+148 és +32% a tavalyi évvel összevetve).

A maximum 1,5 millió forintos vásárlási támogatás, a töltőinfrastruktúra fokozatos kiépülése, és egyéb kedvezmények támogatják a tisztán elektromos autók értékesítésének pozitív trendjét.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint a kormány nagycsaládosokat támogató programja érdeklődési szinten már látszik, azonban ismernünk kell a konstrukció peremfeltételeit ahhoz, hogy pontosabban láthassuk ennek hatását az újautó-piacra. Az előzetes feltételeknek igen széles skálán felelnek meg az importőrök által forgalmazott termékek.

Szintén, kiemelten kell foglalkozni a Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével és azzal, hogy a Nyugat-Európában levetett és szubvencióval cserélt korszerűtlen dízel és benzines autók ne árasszák el hazánkat. Az MGE sajtóközleményben és minden lehetséges fórumon sürgette és sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban „levetett” régebbi, nagyobb károsanyag-kibocsátású autók ne, vagy ne ilyen mértékben nálunk kerüljenek forgalomba.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/