/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább pörög a magyar autópiac

2019. március 05. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Nem szűnik a magyar autópiac lendülete. Február hónapban 13 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint tavaly a második hónapban. Idén máris 11 százalékkal több kocsi kapott rendszámot, mint tavaly. Év végéig akár 160 ezer új gépkocsi is gazdára találhat. A tisztán elektromos és a plug-in hibrid modellek iránt folyamatosan növekvő az érdeklődés.

A Datahouse adatai szerint idén februárban 11 227 személygépkocsit helyeztek itthon forgalomba (kivonás után 9410 db), ami 13 százalékkal több, mint a tavaly februári mennyiség. Az idei kumulált darabszám 20 940 (kivonás után 17 194 db), ami 11 százalékkal haladja meg a tavalyit. A februárban forgalomba került személyautók apró hányada, 170 darab volt tisztán elektromos és 75 darab hálózatról tölthető hibrid. Idén eddig 273 villanyautóra és 145 plug-in hibridre került rendszám (+148 és +32% a tavalyi évvel összevetve).

A maximum 1,5 millió forintos vásárlási támogatás, a töltőinfrastruktúra fokozatos kiépülése, és egyéb kedvezmények támogatják a tisztán elektromos autók értékesítésének pozitív trendjét.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint a kormány nagycsaládosokat támogató programja érdeklődési szinten már látszik, azonban ismernünk kell a konstrukció peremfeltételeit ahhoz, hogy pontosabban láthassuk ennek hatását az újautó-piacra. Az előzetes feltételeknek igen széles skálán felelnek meg az importőrök által forgalmazott termékek.

Szintén, kiemelten kell foglalkozni a Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével és azzal, hogy a Nyugat-Európában levetett és szubvencióval cserélt korszerűtlen dízel és benzines autók ne árasszák el hazánkat. Az MGE sajtóközleményben és minden lehetséges fórumon sürgette és sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban „levetett” régebbi, nagyobb károsanyag-kibocsátású autók ne, vagy ne ilyen mértékben nálunk kerüljenek forgalomba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/