/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább tökéletesítették a világ leggyorsabb autóját

2020. december 29. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A Koenigsegg Agera RS Földünk egyik legkülönlegesebb hipersportautója. Mindössze 25 darab készült belőle, melyek közül az egyik 2017-ben új közúti sebességi világrekordot állított fel, amely ma is él. A 25 kocsiból egyet a Koenigsegg csapata most átdolgozott, így az még tökéletesebbé vált.

Ennek az Agera RS-nek a tulajdonosa azzal fordult a Koenigsegg csapatához az év elején, hogy néhány One:1 modell által inspirált alkatrésszel szeretné egyedibbé tenni az autóját. A megrendelő kívánsága két légbeömlő befaragása volt az első fedélbe, mégpedig a One:1 stílusában. A művelet, amely nem vett volna több időt igénybe egy hónapnál, végül több mint fél év lett, ugyanis emellett még számtalan módosítást hajtottak végre.

Végül nemcsak az első fedelet cserélték ki teljesen, hanem a tetőelemet és a hátsó borítóelemet is. Most az autó közepén fényezetlen karbon ’gerinc’ fut végig, hátul plusz légbeömlővel, amelynek kialakítását a One:1 inspirálta. Új az aktív, felül rögzített, elektronikusan vezérelt hátsó légterelő szárny is. Emellett előre oldalsó légterelő lapokat szereltek fel, amely fokozza a leszorítóerőt az első tengelyen. Végül minden apró alkatrészt feketére festettek, hogy még fenyegetőbbé tegyék a kocsi megjelenését. A műszerfalon újdonság a digitális SmartCluster műszeregység, amely például a Regerában is megtalálható.

A Koenigseggnek sikerült tovább tökéletesítenie ezt a lenyűgöző fenevadat, amely 447 km/órás elért végsebességével ma is a Föld leggyorsabb szériaautója.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/