/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább vadították az új BMW M3/M4 párost

2020. szeptember 24. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Tegnap debütált az új BMW M3 limuzin és M4 Coupé, illetve a 30 lóerővel erősebb Competition kivitelek. S a 2021 márciusi piaci bevezetéstől kezdve rengeteg M Performance kiegészítő is rendelhető a sportautókhoz, amelyek tovább erősítik azok sportos karakterét.

A prémium minőségű BMW M Performance alkatrészeket a BMW M GmbH a világ legkeményebb versenypályáin, a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudásra építve fejlesztette ki. A legtöbb elem ráadásul nem csupán vizuális, de funkcionális szerepet is betölt, hiszen könnyűszerkezetes és aerodinamikailag optimalizált kialakításukkal tovább csökkentik a sportautó-kvartett saját tömegét és javítják légellenállásukat, amellyel a nagyteljesítményű modellek menetdinamikai adottságai is érezhetően nőnek.

A BMW M Performance alkatrészek funkcionális szerepére a titánból készült sport kipufogórendszer az egyik legkiválóbb példa: az elektronikusan vezérelt szelepekkel ellátott, könnyűszerkezetes technológia mintegy 5 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen a normál kipufogórendszerhez képest. Az M Performance sport kipufogórendszer által generált, mélyről érkező hangorkán a motorsportból lehet ismerős a rajongóknak, intenzitását pedig a technológia az egyes vezetési üzemmódok szerint képes áthangolni. A kerámia-bevonatú, titánból készült négy darab kipufogóvég ugyanakkor összetéveszthetetlen vizuális élményt is jelent.

A BMW M Performance sport futóművet számos versenypályán fejlesztették és tökéletesítették a tervezők, hamisítatlan motorsportos génekre építkezve. Az állítható kerékfelfüggesztések 5-12 milliméter közötti intervallumban képesek csökkenteni a sportmodellek hasmagasságát, amely alacsonyabb súlypontot, kanyarodások közben még kisebb karosszéria-kilengéseket és nagyobb kanyarsebességeket eredményez. A hasmagasság csökkentése sportosabb kiállást is garantál. Elérhető BMW M Performance sport fékrendszer is, amely rövidebb fékutat, gyorsabb rendszerreakciót, pontosabb adagolhatóságot és magasabb fokú hőellenállást garantál.

A csúcstechnológiás szénszálat a masszív szerkezet, a kivételesen magas fokú anyagmerevség és az extrém könnyű önsúly jellemzi. A szénszál-erősítésű műanyagot (CFRP) így a motorsport számos területén széles körben alkalmazzák, a láthatóan hagyott szénszálak pedig az utakon is a sportosságot szimbolizálják. A BMW M Performance alkatrészek így intenzív motorsport-hangulatot árasztanak, tökéletesen illeszkedve az autók formanyelvéhez. A BMW M Performance lökhárító-toldat, a BMW M Performance első koptatók és a BMW M Performance légterelő lapok például rendkívül kihegyezett ruhába öltöztetik a frontrészt. Oldalnézetből a szénszálból készült BMW M Performance Air Breathers légkivezető nyílásokon akad meg a tekintet, a karosszériát pedig szénszálból készült BMW M Performance küszöbtoldatok nyújtják meg vizuálisan. Az újdonságok hátsó részén a talpakon álló, szénszálból készült BMW M Performance szárny és a visszafogottabb, szénszálból készült légterelő zárja az összképet.

Mindezt a szénszálból készült M Performance diffúzor és a titánból készült M Performance sport kipufogórendszer dupla ikervégződése színesíti, kerámia bevonattal, matt fekete árnyalatban. Az M3 limuzin és az M4 Coupé extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a szénszál-bevonatú, titánból készült M Performance kipufogóvégek is megtalálhatók. A nagyteljesítményű modellek megjelenése motorsport-fóliával is tovább fokozható: az öntapadó fóliák a BMW M divízió trikolor színeit varázsolják az újdonságok mindkét oldalára.

Az újdonságok piaci bevezetésével párhuzamosan két komplett nyári keréktárcsa-garnitúra is elérhetővé válik. A belépő szintű változat az Y küllődizájnú, 963M kódjelű, Frozen Gunmetal Grey árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott és eltérő méretű (elöl 19”, hátul 20”) gumiabroncsokkal szerelt BMW M Performance kovácsolt keréktárcsa-garnitúra. A csúcsot pedig a keresztküllő-dizájnú, 1000M kódjelű, Gold Bronze matt vagy Jet Black matt árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott garnitúra jelenti, amelyek elöl 20”, hátul pedig 21” méretűek. A keréktárcsákhoz a BMW M Performance kerékzsákokat is javasol, amelyek mindenféle szennyeződéstől megvédik a 17”–22” között behelyezhető felniket.

A BMW ügyfelei az új M3 limuzin és M4 Coupé utasterének sportosságát, illetve kényelmét is számos módon fokozhatják, mind vizuális, mind funkcionális tekintetben. Az ajtók kinyitásakor szénszálból készült, színes „M Performance” felirattal ellátott küszöblécek, illetve ugyancsak „M Performance” feliratú, bőrhatású szegéllyel és BMW M trikolor árnyalatú zászlóval felvértezett első és hátsó szőnyegek láthatók. Az egyenként, szénszálból és kézzel készült BMW M Performance utastéri dekorbetétek a láthatóan hagyott szénszálak matt bevonatát és az Alcantara érintését egyesítik, a középkonzol két oldalán elhelyezett BMW M Performance térdpárnák pedig a sportos vezetési élmény kényelmét fokozzák.

Extra az Alcantara bevonatú BMW M Performance Pro sportkormány, amelyen a kék színű „12-órás” jelzés és a BMW M divízió trikolor árnyalatában alkalmazott kontraszt-varrások a motorsport örökségét hirdetik. Ezenkívül szénszál/Alcantara vagy szénszál/bőr kettős borítású M Performance sportkormány is rendelhető. A váltófülek az alapesetben krómozott változat helyett szénszálból is elérhetőek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/