/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Továbbra is a Toyota a leginnovatívabb autógyártó

2022. február 19. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A tavalyi évben minden versenytársánál több kérelmet nyújtott be az USA szabadalmi hivatalához a Toyota. Ezzel sorban nyolcadszor bizonyult az autóipar legnagyobb újítójának.

toyota_usa_patents_1

A szellemi tulajdonjogok birtokosainak szövetsége (Intellectual Property Owners Association, IPO) 1972 óta igyekszik stabil és áttekinthető jogi környezetet és megfelelő védelmet biztosítani 30 országban működő tagszervezetei számára. A szövetség évről évre összeállítja azt a listát, amelyen a 300 legtermékenyebb vállalatot rangsorolják aszerint, hogy hány bejegyzési kérelmet nyújtottak be az USA szabadalmi hivatalához.

A Toyota Motor Corporation ezen a listán 2021-ben 2753 jóváhagyott bejegyzéssel a nyolcadik helyen végzett, olyan technológiai óriásokat előzve meg, mint a Sony, az Apple, a Microsoft vagy az Alphabet (korábban Google.) A Toyota szabadalmainak jelentős része a közlekedés villamosításához kapcsolódó akkumulátor-technológiai kutatások eredményeit fedi le. Ugyanakkor egyéb kategóriákban is termékenyek voltak a Toyota mérnökei, az autonóm mobilitási rendszerektől kezdve a mesterséges intelligencián át az anyagkutatásokig. A Toyota technológiai potenciálját jól jellemzi, hogy a második leginnovatívabb autógyártó 1675 szabadalommal az összesített huszadik helyen áll a listán, amely teljes egészében itt tekinthető meg.

A vállalat ezzel sorban nyolcadik alkalommal bizonyult az év leginnovatívabb autógyártójának, 2008 óta minden évben legalább dobogós helyezést ért el, és 2011 óta mindössze egy alkalommal szorult a második helyre a listán. Különösen látványos a fejlődés tíz éves ugrásokban nézve: a Toyota 2011-ben 1140, 2001-ben 330, 1991-ben pedig 148 bejegyzési kérelmét fogadta el az észak-amerikai szabadalmi hivatal. A Toyota jelenleg globális tevékenységein keresztül óránként több mint egymillió dollárt fordít új technológiai megoldások kutatására és fejlesztésére, 2017 óta több mint egymilliárd dolláros beruházással támogatta az autonóm mobilitás és a robotika területeit.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/