/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Továbbra is az Astra, a 3-as BMW és a Swift a legnépszerűbb használt autók

2016. szeptember 05. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az AAA AUTO különböző piaci források adatai, használtautó-kereskedési ajánlatok, illetve saját vásárlásai és eladásai alapján végzett folyamatos piackutatási és elemzési tevékenysége révén összegezte a 2016 augusztusára vonatkozó használtautó-hirdetési adatokat. A cég becsült adatai szerint 2016 augusztusában összesen 44 747 használt gépkocsit – az előző havinál mintegy 2 ezerrel többet – hirdettek meg Magyarországon, 1 787 117 Ft átlagáron. Az eladásra kínált használt gépkocsik átlagéletkora 11,4 év, átlagos futásteljesítménye pedig 178 790 km volt.

Az AAA AUTO adatgyűjtési hálózata és piackutatatási rendszere 30 elemző bevonásával a használtautó-árak alakulásán és a hirdetett gépkocsik számán kívül egyéb trendeket is figyel a vállalat piacain.  A rendszer elősegíti a kínált gépkocsik pontos árazását és értékbecslését annak érdekében, hogy az AAA AUTO a piaci feltételeknek, valamint az üzleti modelljének megfelelően a lehetséges legjobb árat tudja kínálni ügyfeleinek.

Az AAA AUTO monitoring és elemző rendszere Magyarországon belül megyénként is bontja a használtautó-hirdetéseket. Az ország különböző megyéiben 2016 augusztusában meghirdetett használt autók becsült számát elemezve megállapítható, hogy a legtöbb használt autót Pest megyében hirdették meg eladásra (41 673 db), míg a legkevesebbet Nógrád megyében (59 db).

Használt autók száma és átlagáratop 10

„A múlt havi várakozásokat igazolva, az általunk felhasznált adatok alapján, a BMW 3 stabilan őrzi második helyét az Opel Astra és a Suzuki Swift között a magyar használatautó-vásárlók népszerűségi listáján. Tovább figyeljük a trendet, és azt, hogy az mit árul el a magyar használtautó-piac alakulásáról. Egyelőre semmi kétség afelől, hogy a három legnépszerűbb modell valamelyikének megvásárlása jó döntés a vevők részéről” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/