/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Továbbra is gyártani fogja a Mercedes a régi G-osztályt

2018. május 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Közel negyven éves formaterve egyszerű, mint a faék, mégis valahogy megragadt az emberek elméjében, sőt egyfajta maszkulin szimbólummá vált a Mercedes-Benz G-osztálya, amelyet az új generáció bemutatása sem képes nyugdíjazni.

1979 óta megannyi alkalommal frissítette már a német prémiumgyártó híres terepjárósorozatát, amelyet a mai napig gyárt, és ezek után is fog.

A mindenféle útviszonyokkal könnyen elboldoguló G-osztály 461-es kasztnikódú változata továbbra is gyártás alatt áll a cég Grazban található üzemében, ahol az új, januárban bemutatott fiatal fivérét is összeszerelik.

Az egyetlen hátráltató tényező a régi modell terjeszkedésében, hogy bizonyos országokban már nem engedélyezett az Euro 5-ös normát teljesítő új gépkocsik forgalomba helyezése, így a Mercedes leginkább a Közel-Keletre, Ausztráliára és Afrika egyes területeire összpontosít.

A márka G-családjának marketingigazgatója, Hadley James a Road&Track magazinnak kifejtette: „Elbűvölt minket az elmúlt néhány év, ugyanis növekvő eladásokat tapasztaltunk a 461-es szériát illetően. A modell egyre különlegesebb lesz, ugyanis nincs ehhez hasonló terepjáró a Földön, így jelenleg is hatalmas igény van az ilyen járműre.” Ezzel nem csak a civil használatra gondolt, hanem katonai, állami és egyéb hasonló dolgokra. Sőt, igazából a 461-es verzió haszoncélokra készült, a 463-as, amit a civil életben látunk és használhatunk, a 461-esnek háromféle variánsát is készíteni fogják a továbbiakban is: sima kocka, felépítmény nélküli és a 6×6 hatkerekes terepszörnyet egyaránt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/