/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tüzelőolaj: akár a kocsit is elvehetik

2011. november 26. 14:38   |   MTI
címkék:  

Jogsértő cselekményt valósít meg az az autós, aki tüzelőolajjal üzemelteti gépkocsiját, függetlenül attól, hogy hol vásárolta az energiahordozót – közölte a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ). A közlemény szerint jelentős bírsággal is sújthatják azt, aki így tesz, sőt, elkobozhatják a járművet is.

A közlemény emlékeztet: az elmúlt napokban több hírben is szerepelt, hogy Ausztriából nagy mennyiségben hoznak be tüzelőolajat. A gázolajtól bizonyos tulajdonságaiban eltérő, és pirosra színezett tüzelőolaj folyékony tüzelőanyagnak minősül, amely sem a gépkocsi tankjában, sem kannában nem hozható be Magyarországra, ellentétben a folyékony üzemanyagnak minősülő gázolajjal. Az osztrák jogszabályok is tiltják a tüzelőolaj üzemanyag-tartályba töltését és ott is büntetnek, ha egy autó tankjában tüzelőolajat találnak.

Magyarországon 1996 óta nem árusítanak tüzelőolajat a kutakon. Ezt a korábbi lehetőséget azért szüntette meg a jogalkotó, mert az adózatlan tüzelőolajat adózott gázolajként használó autósok milliárdos károkat okoztak a központi költségvetésnek.

A MÁSZ felhívta a figyelmet, hogy miközben a gázolajat nem színezik, a tüzelőolajba annyi színezőanyagot kell az előírások szerint bekeverni, hogy gázolaj többszöri rátankolása után is kimutatható legyen. Fagyban lehetséges, hogy tüzelőolajjal nem indul a diesel-motor, és minthogy Magyarországon nincs forgalomban a tüzelőolaj, az ebből eredő károsodásért a magyar olajcégek nem vállalnak felelősséget – tartalmazza a közlemény.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/