/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ugrásszerűen nőtt a Forma-1 bevétele a tavalyi évhez képest

2024. május 09. 10:11   |   Autoblog
címkék:  

A számokat a Liberty Media befektetői felhívása előtt hozták nyilvánosságra.

A Forma-1 az összbevételének a 45%-os növekedéséről számolt be az egy évvel ezelőtti helyzethez képest.

A Liberty Media által az első negyedéves befektetői felhívása előtt közzétett eredmények, amelyeken a RacingNews365 is jelen volt, azt mutatják, hogy a január-március közötti három hónapos időszakban az F1 bevétele 553 millió dollár volt, szemben az előző 12 hónapos 381 millió dollárral.

Az F1 bevételei három fő területről származnak: a versenyek promóciós díjai, a médiajogok és a szponzorálás, amelyek mindegyike nagyobb növekedést mutat, részben amiatt, hogy 2024 első negyedévében három futam is volt, szemben a 2023-as kettővel, a Bahreinnel, Szaúd-Arábiával.

A beszedett extra díj eredményeként az F1 magasabb, leszerződött médiadíjakról, valamint az F1 TV előfizetési szolgáltatás folyamatos növekedéséről és bővüléséről számolt be.

A bevétel az új Forma-2-es autók eladásának, valamint a magasabb vendéglátási és élménybevételnek is köszönhető.

A Las Vegas Grand Prix pláza bérbeadása is hatással volt a bevételre.

A csapatok kifizetése 112 millióról 163 millió dollárra nőtt, ami 46%-os növekedést jelent “a versenyszezonon belüli kifizetések arányos elismerésének köszönhetően, még egy futam megtartásával, valamint a teljes évre megnövekedett csapatkifizetések elvárásai miatt.”

A működési bevétel a 2023 első negyedévi 35 millió dollárról 2024 első negyedévében 136 millió dollárra nőtt, ami 289%-os emelkedést jelent.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/