/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ugyanolyan gyors a Nürburgringen a BMW X6 M, mint az M3

2014. november 01. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A BMW M divíziójának projektmenedzsere szerint ugyanazt az időt futja a híres húsz kilométeres Zöld Pokolban a bajorok legsportosabb szabadidő-autója, mint az előző generációs M3 kupé.

Herbert Bayerl állítása szerint a jövőre érkező, frissített BMW X6 M épp ugyanazt a köridőt futja a Nürburgringen, mint az E92 kódnévvel illetett M3 kupé, amely 8 perc 5 másodperc alatt tudta le a több mint 20 kilométeres távot.

Ha ez igaz, akkor a bajorok szabadidő-autója lesz mindenidők leggyorsabb SUV-je, amely körbeért a ringen. Pedig épp nem rég mutatta be a Range Rover a szintén 2015-re várható Sport SVR-t, amely hivatalosan 8 perc 14 szekundum alatt teljesítette a célt, így azonban várhatóan máris leszorul a trónról.

Ezzel egyébként az új X6 M húsz másodpercet verne elődjére, ami  több fejlesztésnek is köszönhető: a 4.4 literes biturbó V8-as blokk 575 lóerőt és 750 maximális forgatónyomatékot képes leadni, melyet a nyolcsebességes M Steptronik automataváltó mind a négy kerék felé továbbítja. A gyorsulás így 4,2 másodperc, míg a végsebesség 250 km/órában lett limitálva.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/