/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új arcberendezéssel jön a BMW X7

2022. április 13. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

Alaposan megújult a BMW legnagyobb SUV-modellje, az X7. A legszembetűnőbb változás a kettéosztott fényszórók megjelenése, de az új M Sport csomag, a 23 colos kerekek, az utastérben pedig az ívelt kijelzők is újdonságot jelentenek. A modell a BMW Group spartanburgi gyárában készül majd. A nemzetközi piaci bevezetés augusztusban kezdődik.

Páratlan adottságainak és rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően a BMW X7 az épített és a járatlan utakat is magabiztos eleganciával hódítja meg. A legnagyobb BMW X modell exkluzivitását átfogó dizájnújítások nyomatékosítják, minden korábbinál hangsúlyosabban hirdetve az új BMW X7 zászlóshajóként is betöltött státuszát. Az újragondolt frontrész a BMW olyan ikonikus stílusjegyeit forradalmasítja, mint az ikerfényszórók és a vese alakú hűtőrács. Az újraértelmezett formák a modell markáns kiállását és domináns jelenlétét erősítik.

A kettéosztott fényszórók az új BMW X7 modellel ünneplik világpremierjüket. A magasabbra pozícionált, vízszintesen elnyújtott LED-fényforrások a helyzetjelzőknek, a nappali menetfényeknek és az irányjelzőknek adnak otthont. Az alájuk helyezett LED-technológiás egységek a tompított és a távolsági fényszórók szerepét töltik be, amelyek sötétített búrájukkal mélyen az első lökhárítóba ágyazódnak és csupán aktiválásra válnak láthatóvá. Az új, mátrix funkcióval dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók automatikus „rosszidő-fényforrásaikkal” az első ködlámpák szerepét is betöltik.

A két BMW hűtőrács elegáns kontúrvilágítása extravaganciával ruházza fel az új BMW X7 frontrészét, álló helyzetben és menet közben egyaránt. A BMW „Iconic Glow” alapfelszereltség a portfólió csúcsán trónoló BMW X7 M60i xDrive modellhez, a másik két motorváltozat esetében pedig az extrafelszereltség részeként rendelhető. A hátsó kialakítást a keskenyre húzott és immár háromdimenziós formában megtervezett fényforrások progresszív stílusa uralja. A két fényforrást csiszolt üvegbe épített, elegáns krómcsík köti össze.

Az extrafelszereltség részeként megrendelhető, újragondolt M Sport csomag az új BMW X7 dinamikus adottságait helyezi előtérbe. Az M Marina Bay Blue metál karosszériafényezés kizárólag a BMW M modellhez válik elérhetővé. Újdonságként mutatkozik be a palettán a Sparkling Copper Grey metál karosszériafényezési árnyalat. A BMW X7 alapfelszereltségként 20” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, a csúcsmodell és az M Sport csomaggal felszerelt modellek azonban már 21” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákon érkeznek meg az utakra. Az X7 alá extraként akár 23” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők, amelyek új BMW modellhez most először válnak elérhetővé gyárilag.

Az új BMW X7 utastere három üléssoros. A második üléssor alapfelszereltségként három utasnak ad helyet, az extrafelszereltség részeként azonban ez a sor két rendkívül kényelmes ülésre cserélhető. A vezetőt és első utasát már alapfelszereltségként fűthető komfortülések kényeztetik. Európában az új BMW X7 széleskörű alapfelszereltségének a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozás is része, a többi piacon a modell alapfelszereltségként az új Sensafin kárpitot viseli. Utóbbi egy prémium minőségű, vegán alapanyagokból készült utastér-kárpit, amely a bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, exkluzív háromdimenziós béléssel és lyuggatással.

Az újratervezett műszerfal és a BMW Ívelt Kijelző párosa már első ránézésre is modern stílusú, progresszíven digitalizált egység benyomását kelti. Az alapfelszereltségként kínált hangulatvilágítást innovatív fénycsík egészíti ki, amely LED-technológiás háttérvilágításával és „X7” feliratú grafikájával (vagy az X7 M60i xDrive esetében világító BMW M logóval) szerves része az utastér helyzetfüggő fénydizájnjának, miközben az utastér exkluzív hangulatát is fokozza. Az automataváltó előválasztó karja merőben új, csúcstechnológiás kialakítást kapott.

A négyzónás automata légkondicionáló, a panoráma üvegtető és a prémium zenerendszer mellett a legnagyobb BMW X modell alapfelszereltségének a két első komfortülés, a váltófülekkel szerelt, bőrözött sportkormány és a vezeték nélküli okostelefon-töltést kínáló tálca is része. Az extralistán eközben olyan tételek sorakoznak, mint a Sky Lounge panoráma üvegtető világító LED-technológiával, a Bowers & Wilkins Diamond surround audiorendszer és az újratervezett Travel & Comfort rendszer. Az első ülésekhez aktív ülésszellőztetés és masszázsfunkció is elérhető. Az új Komfort csomag részeként a második és a harmadik üléssor ülései, a kormány és az első könyöktámaszok is fűthetők.

Az új X7 motorpalettájának csúcsán az új X7 M60i xDrive modell új, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorja foglal helyet. A többek között hengersorok közé épített kipufogócsonkkal dolgozó BMW M TwinPower Turbo technológia 530 lóerő maximális teljesítményben és 750 Nm csúcs forgatónyomatékban teljesedik ki. Az új xDrive40i modellben mutatkozik be a soros hathengeres benzinmotor legújabb generációja. Az új benzinmotor 47 lóerővel és 70 Newtonméterrel erősebb közvetlen elődjénél, amely így 380 lóerős teljesítményt és 520 Nm forgatónyomatékot eredményez – utóbbi a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 540 Nm-re növelhető.

Az új X7 xDrive40d modell soros hathengeres dízelmotorjában ugyancsak részletekbe menő finomhangolások garantálják a minden korábbinál alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást. Az erőforrás maximális teljesítménye 352 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 700 Nm, amely a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 720 Nm-re növelhető.

A három motor legfontosabb közös eleme az automataváltóba integrált, újgenerációs mild-hibrid technológia: a mérnökök a főtengelyhez épített, 48 Volt kapacitású indítógenerátor elektromos rásegítésével 12 lóerő többlet-teljesítményt és plusz 200 Nm forgatónyomatékot állítottak elő. Mindegyik motorhoz a kormány mögötti váltófülekkel dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó kapcsolódik. Az erőt minden esetben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre.

Az adaptív légrugós felfüggesztés alapfelszereltség.  Az X7 M60i xDrive modell alapfelszereltségének ráadásul az aktív hátsókerék-kormányzás és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive kiegészítő futómű-szabályzás is része. Utóbbiak extraként a hathengeres modellek számára is elérhetők, ahogyan az xOffroad csomag is. Az X7 M60i xDrive modellbe hátsó BMW M sport differenciálművet is építettek.

Az új BMW X7 által kínált kényelmet és biztonságot a vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettája fokozza. A kibővített portfólió új funkciói között a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer újításai is megtalálhatók, amelyek immár kanyarodás közben is csökkentik a kerékpárosokkal, gyalogosokkal és szemből érkező járművekkel való ütközés kockázatát. Ha pedig bekapcsolják a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomatot, az intelligens vezetést támogató rendszerrel párhuzamosan az automata sebességkorlátozás-asszisztens, az útvonal-figyelő funkció és a forgalmi lámpákat felismerő rendszer is aktiválódik. Újdonság még a palettán a biztonságos kiszállást segítő funkció is.

Az alapfelszereltségként kínált parkolóasszisztens része immár a tolatókamera és a tolatási segédlet is. Azon modellek esetében, amelyeket Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztenssel is felszerelnek, a tolatási segédlet akár 200 méteres távolságig is képes önállóan elvégezni a precíz kormányzási feladatokat. Az új Utánfutó Asszisztens eközben a vontatmánnyal végzett tolatási manővereket hivatott megkönnyíteni. Az új Manőver Asszisztens ráadásul akár 200 méteres távolságig képes bármilyen manővert eltárolni és megismételni.

Az új BMW X7 széleskörű alapfelszereltségének a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része, amelyen a BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb generációja fut. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer és a BMW Ívelt Kijelző, amely egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. A BMW iDrive járművezérlő technológia nem csupán érintésekkel és gesztusokkal, de élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal is vezérelhető. A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer a központi kijelző Augmented View funkciójával is kiegészíthető. Az ugyancsak extraként elérhető BMW Digital Key Plus okoskulcs eközben lehetővé teszi, hogy az ügyfelek Apple iPhone okostelefonjukkal nyissák ki és zárják le autójukat. A BMW X modellcsalád legnagyobb tagja ráadásul az optimalizált okostelefon-integrálásban, a személyre szabott BMW ID profilban és az új, 5G mobiltechnológiával kompatibilis eSIM kártyában rejlő lehetőségek maradéktalan kihasználását is felkínálja ügyfeleinek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/