/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új modellekkel színesedik a BMW 1-es és 3-as sorozat

2020. január 17. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Miközben a BMW 1-es sorozat és a BMW 3-as sorozat családja egy-egy új taggal, a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 opcionális extrafelszereltségi palettája pedig új tételekkel bővül, a jövőbe mutató lágy hibrid technológia egyre szélesebb körben kezdi meg működését.

Aktuális modellpalettája módszeresen továbbfejlesztett hajtáslánc-technológiáival a BMW 2020 tavaszán újabb jelentős lépést tesz a károsanyag-kibocsátási mutatók csökkentése és a teljesítmény optimalizálása felé vezető úton. Az idén érkező, tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt újdonságokkal párhuzamosan a bajor prémiumgyártó a belsőégésű erőforrással dolgozó modellek emisszióját is még tovább mérsékli.

Nagymértékben hozzájárul ehhez az innovatív lágy hibrid technológia, amely a BMW 5-ös sorozat után idén tavasszal a BMW 3-as sorozat, a BMW X3 és a BMW X4 modellpalettáján is bemutatkozik. Márciustól a bajor prémiumgyártó portfólióján már mindezek mellett további 37 négykerekű teljesíti az Euro 6d emissziós szabvány előírásait – háromnegyed évvel a környezetbarát norma 2021-es kötelező hatályba lépése előtt.

A BMW újabb modellsorozatokban teszi elérhetővé ügyfelei számára a mild-hibrid technológiát, amelyet első ízben 2019 őszén, a BMW 520d négy modellváltozatába szerelt be. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és kiegészítő akkumulátorral dolgozó megoldás azon túl, hogy javítja a belsőégésű erőforrás maximális teljesítményét, jelentősen csökkenti a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását. 2020 tavaszától a technológia a BMW 320d limuzin, a BMW 320d Touring, a BMW 320d xDrive limuzin, a BMW 320d xDrive Touring, a BMW X3 xDrive20d és a BMW X4 xDrive20d alapfelszereltségét is tovább szélesíti.

A mild-hibrid technológia számottevően több lehetőséget kínál a fékezéskor felszabaduló energia hasznosítására, hiszen a gyorsításkor és lassításkor visszatáplált mozgási energiát nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek működtetésére fordítja, hanem átmeneti erőtöbbletként a vezető rendelkezésére is bocsátja. Álló helyzetből történő kigyorsításkor a 48V-os indítógenerátor azonnal elérhető 11 LE teljesítmény-többlettel fokozza a modell menetdinamikáját, a belsőégésű erőforrás lehető legsűrűbb terhelés-csökkentésével pedig utazás közben javítja a hatékonyságot és csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Ráadásul azokban a vezetési szituációkban, amelyekben nincs szükség az indítógenerátor által előállított erőtöbbletre, a technológia a mozgási energiát a kiegészítő akkumulátorba táplálja vissza, az energia későbbi hasznosítása érdekében.

Az indítógenerátor rendkívül finoman, észrevétlenül kapcsolódik be a hajtásba, torlódó vagy araszoló forgalomban pedig minden korábbinál gyorsabban és kényelmesebben működteti a motort leállító, majd újraindító Auto Start Stop rendszert. Lassítás közben, 15 km/óránál alacsonyabb sebesség esetén a technológia lekapcsolja a hajtásláncról a belsőégésű erőforrást, az ilyenkor felszabaduló mozgási energiát az indítógenerátor ugyancsak a kiegészítő akkumulátorba táplálja vissza.

A tervezőmérnökök továbbá a hatékonyságnövelő „vitorlázó” funkciót is tovább optimalizálták: mostantól ilyenkor a 160 km/óra alatti sebességtartományban a belsőégésű erőforrás nem készenléti üzemmódban dolgozik, hanem teljes mértékben le is kapcsolódik a hajtásláncról. Újraindítása ugyanakkor rendkívül gyors és komfortos. Az optimalizált „vitorlázó” funkció a vezetési élménykapcsolóról aktiválható Comfort és Eco-Pro üzemmódokban egyaránt elérhetővé válik.

2020 márciusától új modellváltozat színesíti a BMW 1-es sorozat és a BMW 3-as sorozat portfólióját. A prémium kompakt szegmensben bemutatkozik az új BMW 120d, amelynek meghajtásáról egy 2.0 literes, 190 lóerős soros négyhengeres dízelmotor gondoskodik. Az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát már az alapfelszereltség részeként egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja az első tengely felé, amellyel az új BMW 120d 7,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 231 km/óra.

A BMW 3-as sorozat modellpalettája eközben egy új, 2.0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres benzinmotorral gazdagodik. Az erőforrás a BMW 318i limuzin és a BMW 318i Touring motorházteteje alatt 156 lóerő maximális teljesítményt garantál, amelyhez 250 Nm csúcs forgatónyomaték társul. A BMW 3-as sorozat új belépő szintű modelljének alapfelszereltségét nyolcfokozatú Steptronic automataváltó színesíti, amellyel a BMW 318i limuzin 8,4 másodperc, a BMW 318i Touring pedig 8,7 szekundum alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A limuzin végsebessége 223 km/óra, a Touring végsebessége pedig 220 km/óra.

2020 márciusától minden korábbinál átfogóbb alapfelszereltség fokozza a BMW 7-es sorozat és a BMW 8-as sorozat fejedelmi eleganciáját, kényemét és luxusát: a jövőben a 7-es BMW összes luxuslimuzinja, a 8-as BMW összes luxus sportautója, valamint a BMW M8 Competition Coupé, a BMW M8 Competition Cabrio és a BMW M8 Competition Gran Coupé is az alapfelszereltség részeként kapja meg az ajtók automatikus Soft Close funkcióját.

Az utastér-bőrözési és –kárpitozási opciók széles választékának köszönhetően a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 portfólióján is új személyre szabhatósági lehetőségek nyílnak meg. A szellőző Vernasca bőrkárpit 2020 áprilisától Canberra Beige / Black árnyalatban is elérhetővé válik a három modell számára, a BMW X6 esetében ráadásul Cognac / Black tónusban is megrendelhető lesz. A X6 palettáján emellett a Tartufo / Black, Ivory White / Black, Ivory White / Night Blue / Black árnyalatokban megrendelhető, extra bélésekkel kiegészített BMW Individual Merino bőrkárpitozás, valamint a Coffee / Black és Tartufo / Black tónusokban elérhető BMW Individual Merino bőrkárpitozás is megjelenik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/