/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új CNG-kút nyílt Székesfehérváron

Új nyilvános töltőállomás került fel a gázüzemű autóval közlekedők térképére a székesfehérvári Gáz utcában. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok. A fejlesztés akár már rövidtávon hozzájárulhat Székesfehérvár levegőminőségének javulásához.

Kép1

Dr. Cser Palkovics-András, Székesfehérvár polgármestere és Tóth Béla, az E.ON Hungária Zrt. hálózatokért felelős igazgatósági tagja nyitották meg a nagyközönség számára azt a töltőállomást, amely ezidáig az E.ON saját gépjárműflottájának költséghatékony üzemeltetését szolgálta.

Az E.ON Gáz utca 2. alatti telephelyén működő kút nyilvánossá tétele jelentős lépés a város és a régió levegőminőségének javulása szempontjából, hiszen a CNG-gáz (sűrített földgáz) használata a hagyományos üzemanyagoknál jóval kisebb károsanyag-kibocsátással jár. Mindemellett olcsóbb is, mint a benzin és a gázolaj, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont. A székesfehérvári töltőállomáson ráadásul jelenleg az átlagos hazai piaci árnál kedvezőbben lehet hozzájutni a sűrített földgáz üzemanyaghoz.

Kép2

Az E.ON CNG-kútján önkiszolgáló rendszerben tankolhatják járműveiket az autósok. A tankolást olyan, a hagyományos benzinkutaknál megszokott pisztolyhoz hasonló töltővel lehet elvégezni, amely rendkívül biztonságosan, mindössze néhány perc alatt pumpálja a gépkocsi tartályába a 190 bar nyomású sűrített földgázt. A bankkártyás fizetés is automata segítségével történik, ez szintén gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a folyamatot. A töltőállomás kapacitása akár napi 100 autó tankolását teszi lehetővé.

Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 15 nyilvános töltőállomás üzemel az országban, Székesfehérváron és térségében ez az első ilyen létesítmény. A városban elérhető környezetkímélő közlekedési lehetőségek sora most a sűrített földgáz használatával bővült.

 A székesfehérvári CNG-kutat személyautók, illetve 3 tonnánál könnyebb teherautók vehetik igénybe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/