/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új erőforrásokat és modellváltozatokat mutat be a BMW

2014. május 11. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Bővíti motorpalettáját a BMW, emellett nyáron új modellváltozatokkal jelentkezik a 2-es Coupéból, a 4-es Cabrioból és a 4-es Gran Coupéból. A 2-es Coupé elérhető lesz xDrive összkerékhajtással, továbbá megjelenik a 228i Coupé és az M235i xDrive Coupé modell is. Mindezek mellett nyártól rendelhető lesz a BMW 7-es Edition Exclusive különleges kiadása és a BMW Individual felszereltségi paletta is bővül.

Új négyhengeres dízelmotorok a BMW 5-ös sorozathoz

Nyáron három új négyhengeres motor debütál a BMW 5-ös sorozatban. A vadonatúj, BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt négyhengeres dízelmotorok a BMW 518d, 520d és 520d xDrive modellekben debütálnak, amelyek Limousine és Touring karosszériaváltozatokban is elérhetőek lesznek. A belépő szintű modell teljesítménye 150 lóerő (+7 LE), amivel a BMW 518d limuzin 9,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (518d Touring: 9,1 mp), miközben az EU-teszkörön mért átlagos üzemanyag-fogyasztása csupán 4,3-4,7 liter (518d Touring: 4,6-5,0 liter).

A négyhengeres dízelmotorok új generációjának hatékonysága a BMW 520d és 520d xDrive modellekben még jobban érződik. A kétliteres dízel erőforrás teljesítménye ezekben a modellekben immáron 190 lóerő, a maximális forgatónyomaték pedig 400 Nm. A BMW 520d limuzin 7,9 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, amihez a BMW 520d Touring modellnek is csupán 8,1 másodpercre van szüksége. Az összkerékhajtású változatok ezen értékei: 7,9 másodperc (BMW 520d limuzin) és 8,2 másodperc (BMW 520d Touring).

Eközben a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás drasztikus mértékben csökkent az EU-tesztkör mérései szerint: a BMW 520d limuzin 4,3-4,7 liter, a BMW 520d Touring 4,6-5,0 liter, a BMW 520d xDrive limuzin 4,7-5,1 liter, a BMW 520d xDrive Touring pedig 5,1-5,4 liter gázolajat éget el 100 kilométeren. A nyolcsebességes automataváltóval szerelt 520d limuzin átlagfogyasztása 4,1-4,5 liter 100 kilométeren, károsanyag-kibocsátása pedig 109-119 gramm kilométerenként. Touring kivitelben ezen értékek 4,5-4,9 literre és 118-128 grammra módosulnak.

Az xDrive premierje a BMW 2-es sorozatban és a BMW M235i xDrive Coupé

Szintén nyáron érkezik a BMW M235i xDrive Coupé, amelynek 326 lóerős soros hathengeres benzinmotorja mind a négy kereket hajtja. Az intelligens összkerékhajtás most először válik elérhetővé a BMW 2-es Coupé modellhez. Az alapfelszereltségként nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval szerelt BMW M235i xDrive Coupé 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára, 0,2 másodperccel gyorsabban, mint a BMW M235i Coupé, amelynek motorja hagyományosan csak a hátsó kerekeket hajtja. A BMW 2-es sorozat másik újdonsága a BMW 228i Coupé, amelynek négyhengeres benzinmotorja 245 lóerős teljesítményre és 350 Nm forgatónyomaték leadására képes, amivel a BMW 228i Coupé mindössze 5,7 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet. Idén nyártól a BMW 2-es Coupé így összesen három benzinmotorral és három dízelmotorral lesz elérhető.

Még szélesebb motorpaletta a BMW 4-es Cabrio modellhez

A BMW 4-es Cabrio modellhez elérhető motorváltozatok száma 2014 nyarán ötről kilencre nő. A belépő szintű modell a BMW 420i Cabrio lesz, amelynek 2.0 literes benzinmotorja 184 lóerőre és 270 Nm nyomatékra képes, s 8,2 másodperces gyorsulást tesz lehetővé. A 306 lóerő teljesítményű sorhatos benzinmotorral szerelt BMW 435i Cabrio idén nyártól opcionálisan xDrive összkerékhajtással is elérhető lesz.

A nyitott tetős négyüléses ezen felül három újabb dízelmotorral is választható lesz. A BMW 425d Cabrio 2.0 literes négyhengeres, többlépcsős turbófeltöltéssel és közös nyomócsöves közvetlen befecskendezéssel ellátott dízelmotorja 218 lóerős teljesítményre és 450 Nm maximális nyomatékra képes. Az erőforrás sportos karakterisztika és hatékonyság közti kedvező egyensúlya a 7,3 másodperces gyorsulásban és az 5,2-5,4 literes átlagfogyasztásban is megmutatkozik. 2014 nyarától a BMW 4-es sorozat Cabrio modelljeihez soros hathengeres dízelmotorok is elérhetőek lesznek. A BMW 430d Cabrio 258 lóerőt és 560 Nm nyomatékot mozgósít, így 5,9 másodperc alatt teljesíthető a 100 km/órás sprint. A fogyasztás 5,5 liter 100 kilométeren.

A BMW 435d xDrive Cabrio még nagyobb teljesítménnyel és alapfelszereltségként összkerékhajtással hódít. A motorháztető alatt dolgozó kétturbós erőforrás 313 lóerős teljesítményt és 630 Nm csúcsnyomatékot produkál. A nyolcsebességes Steptronic automataváltó szintén a BMW 435d xDrive Cabrio alapfelszereltségének része, amellyel mindössze 5,2 másodpercig tart felgyorsulni 0-ról 100 km/órás sebességre. A modell átlagfogyasztása 5,9 liter.

BMW 4-es Gran Coupé: további motorok és újabb modellek xDrive összkerékhajtással

A BMW 4-es Gran Coupé modellpalettáját öt újabb modellváltozattal újfent kibővíti a bajor gyártó. Négy változat esetében ráadásul a motor ereje mind a négy kereket hajtja. Ezen modellváltozatok közé tartozik a BMW 420i xDrive Gran Coupé a 184 lóerő teljesítményű négyhengeres benzinmotorral, valamint a BMW 435i xDrive Gran Coupé a 306 lóerős sorhatos benzinmotorral. A két új modell 7,6, illetve 5,3 másodperc alatt gyorsul fel százra.

A BMW 430d Gran Coupé és a BMW 430d xDrive Gran Coupé is 2014 nyarán debütál. A sorhatos dízelmotor ezekben a modellekben 258 lóerő teljesítményre képes, amelyhez mindkét modell esetében a nyolcsebességes Steptronic automataváltót társítja a gyártó, 5,6 másodperces gyorsulással ruházva fel az ötajtós modellt. Az xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt változatnak mindehhez még ennél is kevesebb időre, csupán 5,3 másodpercre van szüksége. A két modell üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása egyaránt lenyűgöző: 5,3 liter 100 kilométeren és 138 gramm kilométerenként a BMW 430d Gran Coupé esetében, míg 5,5 liter 100 kilométeren és 144 gramm kilométerenként a BMW 430d xDrive Gran Coupé esetében.

A soros hathengeres dízelmotor legerősebb változata 313 lóerő teljesítményre képes a BMW 4-es Gran Coupé orrában is, amelyhez alapfelszereltségként kínálja az intelligens összkerékhajtást a BMW. A BMW 435d xDrive Gran Coupé nyolcsebességes Steptronic automataváltóval készül, amellyel 4,8 másodperc alatt teljesíthető a 0-100 km/órás gyorsulás. A BMW 435d xDrive Gran Coupé átlagosan 5,7 gázolajat fogyaszt. A BMW 4-es Gran Coupé ügyfelei így nyártól három benzinmotor és négy dízelmotor közül választhatnak, amelyek közül hat motorhoz opcióként választható vagy az alapfelszereltség részeként jár a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás.

Edition Exclusive különleges kiadás a BMW 7-es sorozathoz

Vonzó különkiadás készül a BMW-paletta zászlóshajójából. Az Edition Exclusive kiadás első osztályú, kifejezetten a 7-es sorozat stílusjegyeihez tervezett kiegészítőkkel fokozza még tovább a vezetés élményét. A csomag elegáns metálfényezést, csakis ehhez a kiadáshoz tervezett, 19 col méretű, V-küllős könnyűfém kerékgarnitúrát és a Nappa bőrözés legelőkelőbb változatát kínálja, amelynek még a műszerfal-bőrözés is része. A különkiadást a BMW Individual opcionálisan elérhető felszereltségei, a kellemes Merino bőrkárpitozás és az Alcantara tetőkárpit egészítik ki. Az Edition Exclusive különleges kiadás a BMW 7-es sorozat mindegyik modell- és motorváltozatához elérhető, így a hosszított tengelytávú 7-es BMW-hez is.

Új opciókkal bővül a BMW Individual

A BMW Individual változatos kínálata további opciókkal és vadonatúj, típusspecifikus kiegészítőkkel bővül. A csodálatos fényezések, az exkluzív könnyűfém kerékgarnitúrák és az utastér eleganciáját fokozó prémium kiegészítők lehetővé teszik, hogy a BMW ügyfelei a legapróbb részletekig személyre szabják autójukat, egyéni ízlésük szerint. 2014 nyarától négy BMW Individual matt fényezés válik elérhetővé a BMW 4-es Gran Coupé modellhez, miközben a négy többrétegű, ragyogó BMW Individual metálfényezés, a Frozen Grey nevű szürkemetál, a Frozen Brilliant White nevű fehérmetál, a Frozen Bronze nevű bronzmetál és a Frozen Cashmere Silver nevű ezüstmetál maximálisan kihangsúlyozza a BMW 4-es Gran Coupé íveit és vonalvezetését.

A BMW M3 és M4 modellek Azurite Black nevű feketemetál, Pyrite Brown nevű barnametál, Tansanite Blue nevű kékmetál és Moonstone nevű ezüstmetál fényezéssel is rendelhetők lesznek. A fényezéshez használt festékanyagok speciális pigmenteket tartalmaznak, amelyek rendkívüli ragyogást és színmélységet adnak a fényezésnek. A BMW M3 a BMW Individual exkluzív Merino bőrkárpitozásával és a BMW Individual különleges, kontraszt-árnyalatú bőrözésével is elérhetővé válik, utóbbi narancssárga, kék, citromsárga és ezüst színekben választható kontraszt-varrásokkal. A BMW Individual bőrkárpitozás része a műszerfal bőrborítása is.

Az X5 modellhez további BMW Individual opciókat kínál 2014 nyarától a BMW. A Pearl Silver nevű ezüstös gyöngyházmetállal és az Azurite Black nevű kékesfekete gyöngyházmetállal két újabb fényezéssel gazdagodik a paletta, a BMW Individual Merino bőrkárpitozása pedig további három színárnyalattal és a BMW Individual Ash Volcano Brown fabetétekkel bővül. A BMW X5 bőrözött kormánya fabetétekkel is kérhető lesz 2014 nyarától.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/