/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még jobb lett a Land Rover Discovery

2014. július 18. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Huszonöt éves a Land Rover Discovery, mely alkalomból minden modellhez különleges extrákat kínálnak és egy új 3 literes kompresszoros V6-os motor is választható az autóhoz.

A 25. születésnapra kiadott XXV Special Edition Discovery modellben megjelent extrák immár bármely Discovery modellhez megrendelhetők.  Az XXV modell 20 colos, öt osztott küllős, világos ezüstszínű, polírozott, kovácsolt könnyűfém keréktárcsájának megjelenésével immár négyféle 20 colos keréktárcsa rendelhető az autóhoz. A karosszériaszínek választéka is bővült: az értékesítés első napjától elérhetők az Aruba, Kaikoura Stone és Montalcino Red árnyalatok, míg a későbbiekben egy új metál fehér árnyalat, a Yulong gazdagítja a kínálatot.

Az utastérbe választható ébenfekete/cirrus kétszínű Windsor bőrkárpitozás, valamint lakkozott fekete fa és bőr vagy diófa-bőr kormány. Új InControl alkalmazások is megjelentek az autóban. A Discovery-hez már eddig is rendelkezésre álló infotainment rendszerek kínálatát kiegészítő újdonság az okostelefon-alkalmazások kényelmét, praktikumát és kezelhetőségét valósítja meg az autóban, lehetővé téve azoknak a fedélzeti érintőképernyőn történő megjelenítését és vezérlését.

A legmodernebb Apple és Android rendszerű okostelefonokkal kompatibilis technológiát a világ vezető okostelefon-alkalmazás fejlesztőivel karöltve hozták létre. A fedélzeti felhasználásra optimalizált Land Rover InControl alkalmazások olyan szolgáltatásokat és funkciókat biztosítanak, mint a műholdas navigáció, a zenei streaming, az internetes rádió vagy a hely alapú szolgáltatások, miközben kényelmes és egyszerű hozzáférést biztosítanak a csatlakoztatott okostelefonon tárolt tartalmakhoz: a telefonkönyvi és naptárbejegyzésekhez, valamint a zenei könyvtárhoz.

A rendszer olyan alkalmazásokkal kompatibilis, mint a Stitcher, a Glympse, a Sygic, a Parkopedia, a Hotelseeker, a Cityseeker, az Eventseeker, a News on Board vagy a MobileDay. Utóbbi segítségével egyetlen mozdulattal, telefonszám tárcsázása nélkül hozható létre konferencia-beszélgetés. A rendelkezésre álló alkalmazások száma folyamatosan nő, azok frissítésekor minden alkalommal új tartalommal gazdagodik a szolgáltatás.

A szolgáltatás igénybe vételéhez a felhasználónak le kell töltenie a Land Rover InControl alkalmazást okostelefonjára az Apple App Store-ból (iPhone 5 vagy újabb modell esetében) vagy a Google Play áruházból (Android 4.0 vagy újabb verzió esetében). Miután csatlakoztatta okostelefonját a kifejezetten erre a célra szolgáló, fedélzeti USB aljzathoz, a felhasználónak nincs más dolga, mint a központi érintőképernyőn megérinteni az InControl alkalmazások ikonját, majd a megjelenő menüből kiválasztani a kívánt, járműkompatibilis alkalmazást.

A Land Rover Discovery változatlanul kiemelkedő közúti és terepképességeket kínál, köszönhetően potens benzin- és dízelmotorjainak, amelyeket start-stop technológia és a kifinomult ZF nyolcfokozatú automata sebességváltó tesz gazdaságosabbá.

A Discovery új, kompresszoros 3,0 literes V6-os benzinmotorja 6500/perc fordulatszámon 340 lóerőt ad le, legnagyobb forgatónyomatéka 450 Nm. Átlagos üzemanyag-fogyasztása 11,5 l/100 km. Ugyanezek az értékek a 2013. modellévi 5.0 V8 benzinmotor esetében 328 g/km, illetve 14,1 l/100km voltak.

A belépő dízelmotor továbbra is a 211 lóerős 3,0 literes TDV6, 7,8 l/100 km átlagos fogyasztással és 207 g/km vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátással. A nagyobb, 256 LE teljesítményű 3.0 SDV6 átlagfogyasztása 8 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 213 g/km.

A Discovery sebességváltója a forgótárcsás fokozatválasztóval, illetve a kormánykeréknél elhelyezett váltófülekkel kezelhető. A modell újdonsága az opciós, adaptív sebességtartó automata, amely az elöl haladó jármű mögött állandó követési távolságot tartva kényelmesebb, pihentetőbb utazást tesz lehetővé az autópályán. Az ügyfelek továbbra is választhatnak az újabb egyfokozatú, illetve a kétfokozatú terepváltó között. Utóbbi felezőjének köszönhetően a legkíméletlenebb terepviszonyokra is alkalmassá teszi a modellt.

A Discovery 1989-es bevezetése óta több mint 1,1 millió példányban talált gazdára (kiskereskedelmi értékesítés), és nem kevesebb, mint 219 nemzetközi díjban és elismerésben részesült, ami képességei mellett sokoldalúságát is dicséri. A Land Rover Discovery lépcsőzetesen kialakított üléspozíciójú, hétszemélyes jármű, amely számtalan konfigurációban alkalmas a legkülönfélébb rakományok szállítására, és ezáltal képes bármilyen helyzetben, bármilyen terepen helyt állni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/