/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Ford pickup akár 7,3 literes motorral

2019. február 21. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

A 2020-as modellévű F-Series Super Duty pickup már a Built Ford Tough (Kemény, mint a Ford) következő szintjét képviseli a vontató- és rakodókapacitás, a teljesítmény és az alkalmazott technológiák tekintetében is. A fejlesztések között megtaláljuk az új 7,3 literes benzin- és a 6,7 literes dízelmotort, a tízfokozatú automataváltót, a korszerűsített alvázat és intelligens fejlett technológiákat.

A Super Duty-hoz immár a vadonatúj, a Ford által tervezett és gyártott 7,3 literes V8-as benzinmotor is választható az alapfelszerelésként járó, 6,2 literes V8-as benzines alternatívájaként. A szintén a Ford által tervezett és gyártott harmadik generációs 6,7 literes Power Stroke V8-as dízelt továbbfejlesztették, hogy nagyobb teljesítmény és forgatónyomaték leadására legyen képes. A 7,3 literes V8-as benzineshez és a harmadik generációs 6,7-es Power Stroke V8-ashoz vadonatúj, tízfokozatú automata sebességváltó jár, amelyet szintén a Ford tervezett és házon belül gyárt.

A több évtizedes motorgyártási tapasztalat alapján megalkotott 7,3-as erőforrás a várakozások szerint osztályának legerősebb V8-as benzinmotorja lesz – a vevők által elvárt tartósságot, könnyű karbantartást, valamint kiváló vontatókapacitást és teherbírást nyújtva. A motor egyvezérműtengelyes és nyomórudas OHV-vezérlésű, blokkja vasöntvény, főtengelye kovácsolt acél. A vezérlés változó, a befecskendezés hengerenkénti, és a szívócsőbe lövi a benzinpermetet. A dugattyúkat (a terhelés függvényében) alulról motorolaj-sugarak hűtik.

A Super Duty harmadik generációs 6,7 literes Power Stroke dízelmotorja új, 2500 baros befecskendezéssel fut; a vadonatúj befecskendezők szívóütemenként akár nyolc adagra is képesek bontani a gázolajtöltetet, ami javítja az égést és csökkenti a zajt. A hengersorok között kivezetett kipufogó gyűjtőcsövekkel megtervezett V8-as dízelmotor változó geometriájú turbóját elektronika szabályozza, így csökkennek az áramlási veszteségek és javul a gázreakció is. A fejlesztők megerősítették a hengerfejeket, a motorblokkot, a hajtókarokat és a főtengelycsapágyakat is, hiszen a nagyobb teljesítménnyel nagyobb égési középnyomás jár. Az új dugattyúk acélból készülnek, a korábbiaknál jobb nyomásállósággal és kisebb súrlódással. A 6,2 literes alap V8-as benzines bevált igavonó, miközben az ára kifejezetten kedvező.

A vadonatúj tízfokozatú automata sebességváltó a 2020-as Super Duty mindhárom erőforrásához elérhető. A TorqShift áttételválasztéka jelentősen nagyobb a korábbi hatfokozatú váltóénál, így az igénybevételekhez is könnyebben igazodik. Az új erőátvitelnek is része a Live Drive PTO, amellyel menet közben is hajthatók bizonyos segédberendezések (például hómaró). A váltónak üzemmódválasztója is van, ami normál, vontató, öko, és csúszós úton, mély homokban, ill. hóban ajánlott beállításokat kínál. Az egész egység ugyanakkora helyet foglal, mint a hatfokozatú váltómű, és annál mindössze 1,6 kilogrammal nehezebb.

A 2020-as Super Duty modellel az osztályában egyedülálló, új Pro Trailer Backup Assist tolatástámogató rendszer segítségével a legnagyobb utánfutókkal is könnyen manőverezhetünk. A kormányt elengedve, a Pro Trailer Backup Assist kapcsolóval a vezető könnyen terelheti utánfutóját a megfelelő irányba, miközben a tolatókamera képernyőjét figyeli. A Trailer Reverse Guidance rendszer mutatja az utánfutó által bezárt szöget és annak irányát, valamint javaslatot tesz az irányításra, hogy a tolatás a lehető legjobban sikerüljön. Mindkét rendszert úgy tervezték, hogy az összes utánfutótípushoz alkalmazható legyen.

Mivel manapság a hét bármely órájában befuthat egy megrendelés, a vállalkozók számára lényeges, hogy mindig elérhetők legyenek. Az összes új 2020-as Super Duty modell a FordPass Connect beépített modemen és – az akár egyszerre 10 eszköz kiszolgálására is képes – WiFi-hotspoton keresztül 4G LTE kapcsolatot biztosít, így a kommunikáció mindig zavartalan marad, függetlenül attól, éppen merre jár az autó.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segíti a sávtartást, míg az utánfutóra is kiterjesztett holttérfigyelő rendszer még vontatás közben is figyeli a holttérben feltűnő járműveket. Az automata vészfékezéssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer fontos szerepet játszik a balesetek kivédésében és azok hatásának mérséklésében. A fenti rendszerek alapárasak az XLT és az annál jobban felszerelt modellekben. Fontos kiegészítő a vezeték nélküli telefontöltő és a több USB-C csatlakozó is.

A teljes modellpalettára jellemző, hogy az elülső rész kedvező formai változtatásai a lehető legjobb hatásfokú hűtést és világítást teszik lehetővé nehéz rakomány szállítása esetén. A Super Duty megújult LED fényszórói nagyobb teljesítményre képesek, a gazdagabban felszerelt változatok jellegzetes nappali menetvilágítással futnak. A tökéletesített első lökhárító és légterelő a hűtés optimalizálásában játszik szerepet, az átdolgozott hátsó lámpák és az új hátsó lökhárító pedig merészebb stílust közvetít.

A Lariat modellváltozatokban az ajtókon új díszítőelemeket alkalmaztak, míg Platinum szinten ezek a részletek Onyx Argento fabevonatot kapnak. A Limited modell belső tere teljes átalakuláson ment keresztül; új színei (Ebony és Highland Tan) kifinomult, modern stílust sugallnak. A Limited természetes alapanyagai között megtalálható a valódi bőr, a fekete kőris és a modern hatású szálcsiszolt alumínium is. Az autóban olyan kézműves munkákban gyönyörködhetünk, mint a bőrbevonatú műszerfalborítás öltései, a beburkolt ajtó-kartámaszok és középkonzol-fedél, valamint a szőnyegekre hímzett Super Duty logó.

A Ford új, 2020-as F-Series Super Duty modelljei legkorábban ősszel érkeznek a márkakereskedőkhöz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/