/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új hot hatch a Mercedes-AMG-től

2018. szeptember 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-AMG egy vadonatúj, belépő szintű modellről rántotta le a leplet. Az A 35 4MATIC-ot a később piacra lépő A 45-tel együtt fejlesztették, így minden porcikája AMG génekkel átitatott. Megy is, mint a mérgezett egér: új, 306 lóerős turbómotorjával 4,7 másodperc alatt sprintel százra. Az A 35 a Párizsi Autószalonon debütál és jövő januárban kezdődik az értékesítése.

Az új A 35 4MATIC hot hatchbe egy új fejlesztésű, 2 literes négyhengeres turbómotort szereltek, amely 306 lóerőt és 400 Nm nyomatékot mozgósít. A kétlépcsős feltöltésű, közvetlen befecskendezésű, változó szelepvezérlésű blokk spontánul reagál a gázpedál parancsaira, szeret pörögni és remek hangja van. A hozzá kapcsolt hétgangos duplakuplungos automataváltó is hozzájárul az agilis és dinamikus karakteréhez. A váltó szoftverébe rajtprogramot is integráltak, így az A 35-tel igen élvezetes startokat lehet venni.

Az alapfelszerelésként kínált négykerék-hajtás szintén nagy mértékben hozzájárul az élménydús vezetéshez. A rendszer teljesen szabadon variálja a hajtónyomatékot a tengelyek között, a tisztán fronthajtástól az 50:50 százalékos arányig. A befolyásoló faktorok a sebesség, a hosszanti és keresztirányú gyorsulás, a kormányzási szög, a kerekek forgási sebességei közti különbségek, a kiválasztott sebességfokozat és a gázpedál állása is. Amíg az ESP aktív, a 4MATIC rendszer komfort módban működik, ám amint a menetstabilizálót a sofőr sport módba kapcsolja vagy teljesen kiiktatja, az összkerékhajtás sport állásba kapcsol, még agilisabb irányíthatóságot és fokozottabb stabilitást eredményezve.

Egyébként ötféle menetprogram közül lehet választani, amelyek a kényelmestől a hangsúlyosan sportosig szabják be a kocsi karakterét. Adaptív futómű is rendelhető. A teljes AMG-vértezettel ellátott A 35 számos egyedi kiegészítővel érkezik. Ilyen a specifikus AMG kijelzőkkel szerelt fő műszeregység, az MBUX multimédiás rendszer AMG menüje, a zongorafekete középkonzol és az alul lapított sportkormány. Extraként AMG Track Pace virtuális versenymérnök alkalmazás is kérhető az autóhoz, amely versenypálya használatakor mintegy 80 különböző járműparamétert rögzít. Néhány gyors kör után a sofőr analizálhatja ezeket és fejlesztheti vezetői képességeit. Az ismertebb pályák vonalvezetései eleve el vannak mentve a rendszerben.

A Mercedes-AMG A 35 4MATIC a Párizsi Autószalonon ünnepli a világpremierjét, értékesítése a jövő év elején indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/