/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új kategóriát teremtett a Toyota

2017. október 06. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota nagy dobásra készül hazai terepen, egy kategóriateremtő haszongépjármű–SUV tanulmányt mutat be a Tokiói Autószalonon. A szabadidőautó és az áruszállító újszerű keresztezésével megalkotott Tj Cruiser azokat igyekszik megszólítani, akiknek életstílusát a munka és a szórakozás állandó elegyítése jellemzi.

A Tj Cruiser nevében szereplő ’T’ a ’Toolbox’, azaz ’Szerszámosláda’ szóra, a ’j’ pedig a ’joy’, azaz ’öröm, élvezet’ kifejezésre utal. A ’Cruiser’ név általánosan elterjedt már a Toyota SUV-kínálatában, és a tanulmány esetében az autó erejét és képességeit hivatott érzékeltetni. Az utastérben teljesen síkba dönthetők az utasülések, így a Tj Cruiser tulajdonosa könnyedén magával viheti szabadidős eszközeit, például kerékpárját vagy akár egy 3 méteres szörfdeszkát is.

A praktikus kabin szögletes kialakítása egy áruszállító belső terét idézi. Ugyanakkor a magas építésű futómű és a láthatóan SUV-méretű (225/50/R20) gumiabroncsok látványos megjelenést biztosítanak az autónak. A kisáruszállítók és az SUV-modellek legjobb tulajdonságait egyesítő Tj Cruiser új műfajt teremt. A motorháztető, a tető és a sárvédők anyaga ellenáll a karcolásoknak és a koszolódásnak, még akkor is, ha valami közvetlenül végigsúrolja őket.

Az első és a hátsó ülések ledöntésével teljesen sík padló alakítható ki, ahol akár 3 méter hosszú tárgyak is elférnek (például egy szörfdeszka). Az ülések háttámláján és a padlón számos rögzítési pont található, amelyekhez a kisebb csomagok ugyanolyan kényelmesen leköthetők, mint a hosszabb tárgyak. Ráadásul a csomagtérajtó rendkívül széles nyílást tár fel, így a nagyobb eszközök – például a kerékpárok – is könnyen ki- és bepakolhatók. A vezető mögötti utasülés ülőlapja előre buktatható, kényelmesen elérhető és praktikus helyet kínálva a bevásárló szatyroknak. A tolóajtókon keresztül az autós oldalról is terjedelmes tárgyakat pakolhat a kabinba, és persze a családtagok ki- és beszállását is megkönnyítik.

A 4,3 méter hosszú, 1775 mm széles és 1620 mm magas Tj Cruiserbe természetesen hibrid hajtásláncot szereltek, amely alapesetben az első kerekeknek adja át az erejét, de szükség szerint a hátsók is bevonhatók a hajtásba.

Az október 25. és november 5. között megrendezett Tokiói Autószalon helyszíne egyébiránt a Tokyo Big Sight vásárváros lesz. A sajtónapokat október 25-én és 26-án, a különleges meghívottak napját október 26-án, az előzetes napot október 27-én, a közönségnapokat pedig október 28. és november 5. között rendezik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/