/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új kategóriát teremtett a Toyota

2017. október 06. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota nagy dobásra készül hazai terepen, egy kategóriateremtő haszongépjármű–SUV tanulmányt mutat be a Tokiói Autószalonon. A szabadidőautó és az áruszállító újszerű keresztezésével megalkotott Tj Cruiser azokat igyekszik megszólítani, akiknek életstílusát a munka és a szórakozás állandó elegyítése jellemzi.

A Tj Cruiser nevében szereplő ’T’ a ’Toolbox’, azaz ’Szerszámosláda’ szóra, a ’j’ pedig a ’joy’, azaz ’öröm, élvezet’ kifejezésre utal. A ’Cruiser’ név általánosan elterjedt már a Toyota SUV-kínálatában, és a tanulmány esetében az autó erejét és képességeit hivatott érzékeltetni. Az utastérben teljesen síkba dönthetők az utasülések, így a Tj Cruiser tulajdonosa könnyedén magával viheti szabadidős eszközeit, például kerékpárját vagy akár egy 3 méteres szörfdeszkát is.

A praktikus kabin szögletes kialakítása egy áruszállító belső terét idézi. Ugyanakkor a magas építésű futómű és a láthatóan SUV-méretű (225/50/R20) gumiabroncsok látványos megjelenést biztosítanak az autónak. A kisáruszállítók és az SUV-modellek legjobb tulajdonságait egyesítő Tj Cruiser új műfajt teremt. A motorháztető, a tető és a sárvédők anyaga ellenáll a karcolásoknak és a koszolódásnak, még akkor is, ha valami közvetlenül végigsúrolja őket.

Az első és a hátsó ülések ledöntésével teljesen sík padló alakítható ki, ahol akár 3 méter hosszú tárgyak is elférnek (például egy szörfdeszka). Az ülések háttámláján és a padlón számos rögzítési pont található, amelyekhez a kisebb csomagok ugyanolyan kényelmesen leköthetők, mint a hosszabb tárgyak. Ráadásul a csomagtérajtó rendkívül széles nyílást tár fel, így a nagyobb eszközök – például a kerékpárok – is könnyen ki- és bepakolhatók. A vezető mögötti utasülés ülőlapja előre buktatható, kényelmesen elérhető és praktikus helyet kínálva a bevásárló szatyroknak. A tolóajtókon keresztül az autós oldalról is terjedelmes tárgyakat pakolhat a kabinba, és persze a családtagok ki- és beszállását is megkönnyítik.

A 4,3 méter hosszú, 1775 mm széles és 1620 mm magas Tj Cruiserbe természetesen hibrid hajtásláncot szereltek, amely alapesetben az első kerekeknek adja át az erejét, de szükség szerint a hátsók is bevonhatók a hajtásba.

Az október 25. és november 5. között megrendezett Tokiói Autószalon helyszíne egyébiránt a Tokyo Big Sight vásárváros lesz. A sajtónapokat október 25-én és 26-án, a különleges meghívottak napját október 26-án, az előzetes napot október 27-én, a közönségnapokat pedig október 28. és november 5. között rendezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/