/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új mércét állít a Volvo XC90

2015. szeptember 23. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo XC90 elnyerte az észak-amerikai közlekedés-biztonsági biztosító intézet (IIHS) Legbiztonságabb autó + (Top Safety Pick+) minősítését. Az XC90 minden vizsgálati típusban (ütközésvédelem és balesetmegelőzés) maximális pontszámot ért el, megelőző és a passzív biztonsági teljesítménye egyaránt kimagasló volt. Az XC90 szintén maximális eredménnyel zárta a közelmúltban az Euro NCAP vizsgálatát, amely még inkább megerősíti, hogy az XC90 a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi a világon.

Az IIHS ütközésvédelmi vizsgálati kategóriájába olyan tesztek tartoznak bele, mind a kis és részleges átfedéses ütköztetés, az oldalirányú ütközés, a tetőszerkezet stabilitását mérő vizsgálat, vagy a fejtámlák és ülések utasvédelmi kompetenciáját ellenőrző tesztek. A Volvo mindezen teszteken maximális pontszámot ért el, míg a frontális ütközések elkerülése terén teljesítményét kiemelkedőnek ítélték meg, hála a minden új Volvo gépkocsinál az alapfelszerelés részét képező City Safety technológiának.

A City Safety a svéd vállalat fejlett ütközés-elkerülő funkcióinak átfogó elnevezése. A szélvédőnél elhelyezett, fejlett radar és kamera alapú érzékelő technológiát alkalmazó City Safety rendszer fejlett, járművek közötti ütközést megelőző funkcióval bír, és a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben képes a közlekedés egyéb, védtelen résztvevőit – gyalogosokat vagy kerékpárosokat – is megvédeni.

A frontális ütközésvédelem ‘kiemelkedő’ besorolásának köszönhetően az új XC90 alapkivitelű változata a legelsők között szerezhette meg az IIHS 2015. évi ‘Top Safety Pick+’ (Legbiztonságosabb autó +) ajánlását.

A Volvo Cars a legkülönfélébb (észak-amerikai, svéd és házon belüli) forrásokból származó, valós baleseteken és biztosítási statisztikákon alapuló adatokat felhasználva fejleszti ki és tökéletesíti számos biztonsági újítását.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/