/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új mércét állít a Volvo XC90

2015. szeptember 23. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo XC90 elnyerte az észak-amerikai közlekedés-biztonsági biztosító intézet (IIHS) Legbiztonságabb autó + (Top Safety Pick+) minősítését. Az XC90 minden vizsgálati típusban (ütközésvédelem és balesetmegelőzés) maximális pontszámot ért el, megelőző és a passzív biztonsági teljesítménye egyaránt kimagasló volt. Az XC90 szintén maximális eredménnyel zárta a közelmúltban az Euro NCAP vizsgálatát, amely még inkább megerősíti, hogy az XC90 a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi a világon.

Az IIHS ütközésvédelmi vizsgálati kategóriájába olyan tesztek tartoznak bele, mind a kis és részleges átfedéses ütköztetés, az oldalirányú ütközés, a tetőszerkezet stabilitását mérő vizsgálat, vagy a fejtámlák és ülések utasvédelmi kompetenciáját ellenőrző tesztek. A Volvo mindezen teszteken maximális pontszámot ért el, míg a frontális ütközések elkerülése terén teljesítményét kiemelkedőnek ítélték meg, hála a minden új Volvo gépkocsinál az alapfelszerelés részét képező City Safety technológiának.

A City Safety a svéd vállalat fejlett ütközés-elkerülő funkcióinak átfogó elnevezése. A szélvédőnél elhelyezett, fejlett radar és kamera alapú érzékelő technológiát alkalmazó City Safety rendszer fejlett, járművek közötti ütközést megelőző funkcióval bír, és a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben képes a közlekedés egyéb, védtelen résztvevőit – gyalogosokat vagy kerékpárosokat – is megvédeni.

A frontális ütközésvédelem ‘kiemelkedő’ besorolásának köszönhetően az új XC90 alapkivitelű változata a legelsők között szerezhette meg az IIHS 2015. évi ‘Top Safety Pick+’ (Legbiztonságosabb autó +) ajánlását.

A Volvo Cars a legkülönfélébb (észak-amerikai, svéd és házon belüli) forrásokból származó, valós baleseteken és biztosítási statisztikákon alapuló adatokat felhasználva fejleszti ki és tökéletesíti számos biztonsági újítását.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/