Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új méregzsák az Abarth-tól

2013. szeptember 04. 16:45   |   DG
címkék:  

Ötven évvel ezelőtt, a Torinói Autókiállításon mutatkozott be az Abarth márka legfontosabb modellje, az 595, ami azonnal nagy siker lett. Ezt megünnepelendő, az Abarth készített egy 50. évfordulós különlegességet, amely 180 lóerejével az eddig legerősebb utcai Fiat 500-as.

Jól megy az Abarth-nak, idén júniusig 4500 autót adott el, amely 9 százalékkal haladja meg a tavalyi évi hasonló mennyiséget. A cég modelljeit Olaszországon, sőt Európán kívül kedvelik igazán, így a legújabb Abarth 595 ‘50th Anniversary’ 299 darabos kontingenséből 99 darab az ázsiai piacokra és Ausztráliába megy. Japánban még csak most indul az Abarth őrület, Yokohamában a napokban nyílt egy Abarth kereskedés.

Az Abarth 595 ‘50th Anniversary’ az ikonikus kisautó előtt tiszteleg, amely a márka esszenciáját testesíti meg. Az 595 meglepő menetteljesítményeivel a kor kedvelt méregzsákja volt, és nagy sikereket aratott mind az utcán, mind a versenypályán. Az 50. évfordulós változat színében és stílusában az ősre emlékeztet, és rákerült az eredeti „Fiat Abarth 595” grafika, valamint a cég történelmi logója is.

A matt fehér évfordulós modell egyedi 17 hüvelykes könnyűfém felniken gördül és erősített Brembo fékrendszert kapott elöl 305 mm átmérőjű tárcsákkal. A 180 lóerős 1,4 literes T-Jet turbómotor pedig „Record Monza” csappantyús sportkipufogó-rendszeren keresztül lélegzik. A motor erejét Abarth Competizione váltó viszi át az első kerekekre. A limitált kiadású 500-ast xenon fényszórókkal és napfénytetővel is felszerelték.

Természetesen az utastér is épp olyan egyéni, mint az autó külseje. Piros-fehér bőr sportülések és piros betétes műszerfal alkotnak összhangot, a sportkormányon és a fékpedálon pedig az Abarth eredeti emblémája látható.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!