/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új motor és összkerékhajtás a Volvo V40-ben

2013. március 14. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A 2013 májusától gyártott Volvo V40 Cross Country modellek újdonsága a továbbfejlesztett összkerékhajtás és az alacsonyabb CO2-kibocsátás. A tavaly bevezetett és rövid idő alatt népszerűvé vált V40 ügyfelei ezentúl választhatják az egyedülálló online lehetőségekkel felszerelt új Sensus Connected Touch rendszert is.

2013 májusától a Volvo V40 Cross Country T5 (254 LE) mellett a T4 (180 LE) is rendelhető összkerékhajtással, így a mostohább terep és a rossz időjárási viszony sem lehet akadály. A V40 modell D2 motorral (115 LE) és manuális váltóval felszerelt változatának CO2-kibocsátása mindössze 88 g/km (EU kombinált vezetési ciklus szerint mérve), ami 3,4 l/100 km üzemanyag-fogyasztásnak felel meg. A V40 Cross Country D2 motorváltozatának vonatkozó értékei 99 g/km és 3,8 l/100km (előzetes adatok). A V40 D2 mostantól automata váltóval is rendelhető. Ebben az esetben a CO2-kibocsátás 102 g/km (3,9 l/100km) értékre csökkent a normál, illetve 108 g/km (4,1 l/100km) értékre a Cross Country változat esetében.

A Volvo egy új, négyhengeres, 1,6 literes változattal is bővítette közvetlen befecskendezéses benzines motorjainak kínálatát. A Volvo V40 T2 120 lóerővel és 240 Nm maximális nyomatékkal rendelkezik. A CO2-kibocsátás manuális váltó esetén 124 g/km, ami 5,3 l/100km üzemanyag-fogyasztásnak felel meg.

A májustól tartozékként, novembertől már opcióként is rendelhető vadonatúj Sensus Connected Touch technológia számos kapcsolódási lehetőséget és internetelérést biztosít az autóban. A rendszer a 7 collos kijelzőt korszerű, infravörös, fényletapogatású érintőképernyővé változtatja, amely még kesztyűben is használható. Ez a megoldás a világon most először jelenik meg egy autóban, és télen  – főleg a skandináv országokban – különösen hasznos. A kapcsolat az autóhoz csatlakoztatott 3G/4G periférián vagy a vezető mobiltelefonján keresztül jöhet létre.

A felhasználó teljes internetböngészőt használhat (vezetés közben ez a funkció biztonsági okok miatt le van tiltva), akárcsak internetes zenelejátszást (Spotify és Deezer), internetes rádióadásokat (TuneIn és Orange Live Radio), online (Google) térképet és keresést, online forgalmi információkkal és a veszélyzónákra vonatkozó figyelmeztetésekkel kiegészített beágyazott internetes 3D-navigációt, ingyenes parkolóhely-keresőt, időjárási adatokat, számos helyi és webes alkalmazást, új funkciókat és frissítéseket kínáló alkalmazásboltot, valamint Volvo szervizkeresőt is. A Wi-Fi hálózat is megosztható az autó utasaival.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/