/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új négyhengeres dízelmotor az Audi Hungariától

2018. augusztus 02. 14:05   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungariánál elindult egy új fejlesztésű, mild-hibrid technológiával kiegészített dízelmotor sorozatgyártása. Az új fejlesztésű dízelmotor a 12 voltos indítógenerátor, valamint a lítium-ion akkumulátornak köszönhetően jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Az új motortípus gyártása egy új, 6 000 négyzetméteres gyártóterületen vette kezdetét.

9dce4378-e6c7-4962-b12e-d42b91fd0064

A 2.0 TDI motor kisebb súlyával is kitűnik, amely a korábbi öntvény motorblokk helyére lépő alumínium forgattyúsháznak köszönhető. A dugattyúgyűrűk, a főtengely és a hengerfej is új fejlesztésűek, a megmozgatott tömeg és a súrlódás csökkentése céljából. A háromkörös hűtés – egy kör a motorblokk, kettő a hengerfej hűtéséről gondoskodik – minden vezetési szituációban ideális hűtőfolyadék-áramlást tesz lehetővé. Az új kialakítású turbófeltöltőben egy gyors, elektromos motor vezérli a változtatható lapátgeometriát. A szintén új, közös nyomócsöves befecskendező-rendszer 2200 bar nyomáson juttatja be az üzemanyagot az égéstérbe.

A vállalat az új négyhengeres motorok gyártásához 6 000 négyzetméteren egy új gyártósort helyezett üzembe, ahol műszakonként 500 motor készül. A négyhengeres dízelmotorok alumíniumblokkjai a jövőben más konszern-telephelyek számára is Győrben készülnek majd. Az új gyártóterületen közel száz munkatárs dolgozik.

72b8efee-c8cc-4574-b63e-ac1cc938e693

A gyártósor felépítésénél az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektetett az ergonómiára. A munkahelyeket a Motion Capture ruha (mozdulatelemző rendszer) segítségével elemezték, és ennek megfelelően alakították ki. Egy teljesen automatizált logisztikai rendszer látja el a termelést a szükséges alkatrészekkel. 22 automata szállítóberendezés közlekedik mintegy száz előre beprogramozott útvonalon, és műszakonként több mint száz kilométert tesznek meg.

Az Audi Hungaria a világ egyik legnagyobb motorgyára. A vállalat Otto- és dízelmotorok gyártása mellett gázmotort, valamint a négykarikás márka első teljesen elektromos autója, az Audi e-tron számára elektromos motorokat is gyárt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/