/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új plug-in hibrid és dízel BMW 7-es modellek érkeznek

2022. október 04. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 sikeres piaci bevezetése után a luxuslimuzin portfóliója két plug-in hibrid hajtáslánccal és egy mild-hibrid technológiával dolgozó dízelmotorral gazdagodik. A sorozatgyártás 2022 novemberében kezdődik.

2022 novemberében, a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 világpremierje után néhány hónappal az új BMW 7-es sorozat modellpalettája újabb opciókkal bővül. A soros hathengeres benzinmotor és a továbbfejlesztett villanymotor együttes teljesítményét kínáló plug-in hibrid modellek a világ számos pontján nyerik el a vezetés szerelmeseinek tetszését, miközben Európában a soros hathengeres dízelmotorral és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, új BMW 740d xDrive modell is tovább fokozza a luxuslimuzin hatékonyságát.

A két plug-in hibrid modell hajtáslánca egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor és egy elektromos motor kettősét állítja csatasorba. Utóbbit a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba építették be a mérnökök. Az erőt mindkét esetben xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja a négy hajtott kerék felé. A villanymotor mindkét modellben 145 kW / 197 lóerő teljesítményű és 450 Nm forgatónyomaték leadására képes.

Az új BMW M760e xDrive modellt a teljesítményre optimalizált BMW M modellek extra sportossága és abszolút menetdinamikája jellemzi. Ez a bajor prémiumgyártó első olyan plug-in hibrid modellje, amelyet a BMW M GmbH mérnökei fejlesztettek ki. Belsőégésű erőforrása egy 3.0 liter hengerűrtartalmú soros hathengeres benzinmotor, amelynek maximális teljesítménye 380 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 520 Nm. Az elektromos motorral együttműködve mindez 571 lóerő teljesítményben és 800 Nm nyomatékban teljesedik ki.

Az M760e xDrive modell 4,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 80-ról 120 km/órára pedig mindössze 2,7 másodperc alatt gyorsít fel. A luxuslimuzin hangulatát eközben M-specifikus karosszéria-kiegészítők, utastéri betétek és kijelzett tartalmak fokozzák.

A szintén új BMW 750e xDrive modellben a villanymotor egy 313 lóerős és 450 Nm nyomatékú 3.0 literes soros hathengeres benzinmotorral dolgozik együtt. A két erőforrás együttesen 490 lóerőt és 700 Nm nyomatékot produkál, amellyel a kocsi 4,8 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet és 2,7 szekundum alatt abszolválja a 80-120 km/óra közötti gyorsulást.

A plug-in hibrid modellek elektromos motorjait egy nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor táplálja energiával. Az akkumulátor 18,7 kWh hasznos kapacitása több mint 50 százalékkal múlja felül az elődmodell hasonló értékét. A maximális AC töltési sebesség 7,4 kW. Az elektromos motor és az adaptív energia-visszatáplálással dolgozó, intelligens energiamenedzsment hatékonyságával együttműködve ez az M760e xDrive modell esetében 77 – 85 kilométer, a 750e xDrive modell esetében pedig 78 – 87 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot jelent egyetlen feltöltéssel (WLTP).

A BMW EfficientDynamics stratégia égisze alatt kifejlesztett innovációkból most a BMW 7-es sorozat új dízelmotorja is profitál. Az új BMW 740d xDrive modell motorházteteje alatt a részletekbe menő fejlesztéseken átesett belsőégésű erőforrás egy olyan, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával működik együtt, amelyet a mérnökök a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba építettek be. A maximális rendszerteljesítmény így 300 lóerő (286 + 18 LE) és 670 Nm nyomaték, a 650 Nm nyomaték leadására képes dízelmotor és a 200 Nm-es villanymotor kettősének köszönhetően.

Az új 740d xDrive 3.0 literes soros hathengeres dízelmotorjában acél dugattyúk dolgoznak, amelyek jelentősen nagyobb égésnyomást tesznek lehetővé és optimálisabb motorhangot garantálnak. Az új erőforrás jelentősen hatékonyabb olajleválasztásra is képes. Az új Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer eközben már olyan mágnesszelepes injektorokkal dolgozik, amelyek 2 500 bar maximális nyomáson munkaütemenként akár 12 befecskendezésre is képesek.

A lágyhibrid technológia azonnal rendelkezésre álló teljesítmény-többletet és kimagasló energia-visszatáplálási teljesítményt garantál. A mérnökök az elektromos motort – és vezérlőelektronikáját – a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó házába integrálták, ahol az indítógenerátor szerepét is betölti. Az azonnali teljesítmény-leadás 5,8 másodperces nulla-százas gyorsulást eredményez.

A BMW 740d xDrive azonnal, a két plug-in hibrid modell 2022. október 12-től válik rendelhetővé. Az első modellek 2023 tavaszán érkeznek meg az ügyfelekhez.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/