/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új prémium Citroën szabadidő-autó Kínának

2014. április 15. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

A Pekingi Autószalonon leleplezett DS 6WR a nagy sikert aratott Wild Rubis tanulmányautó közvetlen leszármazottja, és a DS modellektől már megszokott módon karakteres és érzéki, ugyanakkor nemesen kifinomult. Kár, hogy mi nem kapunk belőle.

A közvetlen ihletadó a Wild Rubis tanulmányautó volt; a DS 6WR továbbviszi elődje látványos, izmos sziluettjét, melyet elegánsan finomít a vonalvezetés harmóniája. A 4,55 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,61 méter magas modell tengelytávja kiemelkedően nagy: 2,73 méter.

Az alacsony és széles karosszéria robusztusságát érzéki ívek finomítják. Az autó profilját az alumínium tetősínek határozzák meg, amelyek vizuálisan is kiemelik az aerodinamikailag tökéletesített formákat, hátul pedig a légterelő formálásában segítenek.

A DS 5LS után a DS 6WR is a DS modelljeinek új orr-részét kapta, amelyet a DS Wings névre keresztelt, sajátosan megmunkált hűtőrács ural. A fényszórókhoz két krómcsíkkal csatlakozó elem feszes íve modern és dinamikus külsőt varázsol az autó elejére. A xenon fényszórókat bumeráng formájú LED-es nappali fények emelik ki. A DS embléma a hűtőrácsba épül. A hátsó lámpák krómozott keretet kapnak, amely remekül kiemeli a 3D hatást.

A Grip Control minden terepen optimális meghajtást biztosít, négykerék-meghajtás nélkül, ráadásul mérsékelt üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett, olyan motorváltozatok esetében is, mint a Twin Scroll turbókompresszorral és nagynyomású-szivattyúval táplált közvetlen befecskendezésű motorral szerelt e-THP160 és THP200, melyekhez hatfokozatú automataváltó társul.

A DS 6WR a Citroën kínai stratégiájának újabb állomása. A DS5 gyártása 2013 szeptemberében, a DS 5LS forgalmazása 2014 márciusában kezdődött meg az ázsiai országban, a DS 6WR tehát a harmadik DS-modell lesz, amelyet a shenzeni üzemben készítenek. A DS 6WR forgalmazása 2014 végén kezdődik, kezdetben csak Kínában.

A DS története természetesen nem áll itt meg: az elkövetkező hónapokban egy újabb modell bemutatkozása várható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/