/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új szupersportkocsival rukkolt elő a Pagani

2022. szeptember 14. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A Pagani lerántotta a leplet legújabb modelljéről, a Huayra utódjának tekinthető Utopiáról. Az Utopia 864 lóerős, hétfokozatú manuális váltót kapott és mindössze 1280 kilogrammot nyom, így minden idők leggyorsabb utcai Pagani modellje.

Elkészült a Huayra utódja, az Utopia, amely azonnal Paganiként azonosítható, de új formai trükkökben is bővelkedik. Ilyenek a látszólag szabadon álló, turbinára emlékeztető hátsó lámpatestek, az azokat összekapcsoló ovális légterelő, valamint például a hullámos küszöbidomok. Az utastérben is rengeteg meghökkentő megoldással találkozunk, ilyen belső tere egyik másik kocsinak sincs.

A Paganira jellemző kézműves kidolgozás és míves fémmunka itt is mindent ural; a műszerfal és a középkonzol egészen elképesztően fest. A csúcs a nyitott kulisszás hétfokozatú manuális váltó, amely autóipari műalkotásnak is beillik. A tervezők a középső érintőképernyőtől is megszabadultak, annak szerepét a sebességmérő és a fordulatszámmérő közötti nagy digitális kijelző vette át.

A Pagani Utopiát a Mercedes-AMG-től származó 6 literes ikerturbós V12-es erőforrás mozgatja, amely brutális 864 lóerőt és 1100 Nm nyomatékot présel ki magából (2800-5900 ford./perc között). S mivel az Utopia tömege 1,3 tonna alatt van (csaknem 70 kilóval könnyebb a Huayránál), lélegzetelállító menetteljesítményekkel lehet számolni. Az erő a hátsó kerekekre zúdul rá.

A Pagani Utopia árát 2,17 millió euróban állapították meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/