/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új szupersportkocsival rukkolt elő a Pagani

2022. szeptember 14. 16:45   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A Pagani lerántotta a leplet legújabb modelljéről, a Huayra utódjának tekinthető Utopiáról. Az Utopia 864 lóerős, hétfokozatú manuális váltót kapott és mindössze 1280 kilogrammot nyom, így minden idők leggyorsabb utcai Pagani modellje.

Elkészült a Huayra utódja, az Utopia, amely azonnal Paganiként azonosítható, de új formai trükkökben is bővelkedik. Ilyenek a látszólag szabadon álló, turbinára emlékeztető hátsó lámpatestek, az azokat összekapcsoló ovális légterelő, valamint például a hullámos küszöbidomok. Az utastérben is rengeteg meghökkentő megoldással találkozunk, ilyen belső tere egyik másik kocsinak sincs.

A Paganira jellemző kézműves kidolgozás és míves fémmunka itt is mindent ural; a műszerfal és a középkonzol egészen elképesztően fest. A csúcs a nyitott kulisszás hétfokozatú manuális váltó, amely autóipari műalkotásnak is beillik. A tervezők a középső érintőképernyőtől is megszabadultak, annak szerepét a sebességmérő és a fordulatszámmérő közötti nagy digitális kijelző vette át.

A Pagani Utopiát a Mercedes-AMG-től származó 6 literes ikerturbós V12-es erőforrás mozgatja, amely brutális 864 lóerőt és 1100 Nm nyomatékot présel ki magából (2800-5900 ford./perc között). S mivel az Utopia tömege 1,3 tonna alatt van (csaknem 70 kilóval könnyebb a Huayránál), lélegzetelállító menetteljesítményekkel lehet számolni. Az erő a hátsó kerekekre zúdul rá.

A Pagani Utopia árát 2,17 millió euróban állapították meg.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/