/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új telephelyet nyitott az AAA AUTO Magyarországon

2019. szeptember 11. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

Az AAA AUTO nemzetközi használtautó-kereskedői hálózat a mai napon hivatalosan megnyitotta új budaörsi telephelyét, amely hozzájárul a társaság ambiciózus céljának teljesítéséhez, hogy idén 7000 használt autót értékesítsen Magyarországon. Az AAA AUTO-t üzemeltető AURES Holdings csoport rövidesen további felvásárló pontokkal kívánja bővíteni a használtautó-kereskedői hálózatát.

A budaörsi AAA AUTO telephely ünnepi megnyitóján a társaság vezetése mellett Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Bial Tibor, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete, valamint a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara, illetve számos partnercég képviselői is részt vettek.

„Az idei évben Magyarországon már 4000-nél több gépkocsit értékesítettünk, ezért úgy gondolom, hogy év végéig elérhetjük a tervezett 7000 eladott gépkocsit. E cél teljesítéséhez jelentős mértékben hozzájárul majd a Budapestet és környékét kiszolgáló, a mai napon üzembe helyezett új budaörsi telephely, illetve a többi tervezett felvásárló pontunk is” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO nemzetközi használtautó-kereskedői hálózatot üzemeltető AURES Holdings elnök-vezérigazgatója.

A magyarországi fiókhálózat fejlődése eltér a többi olyan ország fiókhálózatának fejlődésétől, ahol jelen van az AAA AUTO. „Magyarországon a használt autók piaca a főváros környékén koncentrálódik. Úgy döntöttünk tehát, hogy a fóti telephely mellett nyitunk még egyet, itt Budaörsön, és Budapest környékén még egy helyet keresünk gépkocsi felvásárlás céljára” – tette hozzá Karolína Topolová. A budaörsi telephely teljes körű, valamennyi szolgáltatást – azaz a felvásárlást, értékesítést és részletfizetéssel finanszírozott használtautó-vásárlást – felölelő üzembe helyezésére többhetes próbaüzemet követően került sor.

„A budaörsi helyszín az M1 és M7 autópálya közelsége, valamint az üzletláncok és ügyfeleik miatt ideális. Az Auchan és IKEA hipermarketek közelsége is rendkívül előnyös számunkra. Jelen pillanatban 500 autónak elegendő hellyel rendelkezünk, ezt a számot idővel 800-ra kívánjuk bővíteni. Az eladások havi 250 gépkocsival indulnak, a terv pedig havi 500 eladott autó. Az AAA AUTO magyarországi partnerei az autóvásárlási kölcsön folyósításában a Cofidis, a Budapest Bank, a Merkantil Bank és az MKB-Euroleasing, míg a biztosítások megkötésében az Insura és a Defend Insurance társaságokkal működünk együtt” –nyilatkozza Petr Vaněček, az AURES Holdings csoport üzemeltetési igazgatója.

A budaörsi telephely összesen 550 m2 alapterületű irodahelyiséggel rendelkezik, ennek egyharmada áll az ügyfelek rendelkezésére. „A CUBESPACE cég mobilis és moduláris rendszerét választottuk, az épületek teljesen légkondicionáltak, és mind az ügyfeleknek, mind a dolgozóknak ugyanazt a teljes kényelmet kínálják, mint a kőépületek. Ez a rendszer lehetővé teszi számunkra a gyors terjeszkedést, és lerövidíti a telephely megnyitásáról hozott döntés és az üzembe helyezés közötti időtartamot” – tette hozzá Vaněček.

A budaörsi fiók jelenleg 40 dolgozót foglalkoztat, a tervezett végső munkavállalói állományt 70 főre kívánják bővíteni. Üzembe helyezéséig az autókereskedés 190 millió forint összegű befektetést igényelt. Jelenleg az AAA AUTO Magyarországon négy különböző helyszínen összesen 160 főt foglalkoztat, és több mint 1200 gépkocsit kínál eladásra.

Az AAA AUTO használtautó-kereskedői hálózat az idei évben, a januártól augusztusig terjedő időszakban Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Szlovákiában már több mint 57 000 gépkocsit értékesített. Az AAA AUTO 54 helyszínen naponta összesen 17000 használt és újszerű gépkocsit kínál eladásra.

Az AAA AUTO a múltban, a 2008-2009-es gazdasági válság miatt ugyan kénytelen volt magyarországi tevékenységét korlátozni, a visszatérésre vonatkozó terveit soha nem adta fel. Ezt tanúsítja a jövőben várhatóan a legnagyobb belföldi kereskedéssé váló budaörsi telephely mai, ünnepi megnyitója is.

Forgalmát tekintve az AAA AUTO a Cseh Köztársaságban immáron több éve az ötven legnagyobb cég egyike. Az utolsó tíz évben több mint kétszeresére növelte mind az eladott gépkocsik, mind a foglalkoztatott munkavállalók számát. A közép-európai régióban minden évben megközelítőleg nyolcvanezer autót értékesít. Ezek legnagyobb része ugyan egyelőre a Cseh Köztársaságban talál új gazdára, de az eladások a többi országban is növekednek, beleértve Magyarországot is.

Az AAA AUTO csak a helyi piacon jelenlévő gépkocsikkal kereskedik, azaz olyan autókkal, amelyeket először az adott országban, jelen esetben Magyarországon helyeztek forgalomba. A gépkocsik megvásárlásukat követően az AAA Auto tulajdonába kerülnek, aminek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek benne, kitől is veszik a gépkocsit, és ki kezeskedik érte.

Felvásárláskor az autókat tüzetesen átvizsgálják, a szűrőn pedig jellemzően nem megy át az értékesítésre behozott autók 65-70 %-a, ami garancia a jó minőségre. A vásárlást követően az autó hét napon belül becserélhető másikra.

 Az AAA AUTO tavaly itthon 5250 gépkocsit értékesített és ez a szám folyamatosan növekszik. Az idei évben például szeptemberig 4000 gépkocsi talált gazdára, év végiig így meglehet a 7000 darab.

Az AAA AUTO további értékesítéssel foglalkozó telephelyek nyitását tervezi, egyelőre Budapest déli része, Székesfehérvár és Kecskemét a cél. Az újszerű autók kínálatát is fejleszteni szeretnék, ennek érdekében rövidesen bevezetik az AAA AUTO Prémium márkát, amely kizárólag makulátlan műszaki állapotú, keveset futott gépkocsik értékesítésével fog foglalkozni. Szinte új, de egy-két év elteltével 30-40 százalékkal alacsonyabb árú gépkocsikról van szó. Ezek jelenleg az AAA AUTO eladásainak 6%-át teszik ki Magyarországon, de a Cseh Köztársaságban ez az arány már 20%.

Miként a többi országban is, ahol az AAA AUTO jelen van, az elektromos járművek fokozatos térnyerésével számolnak itt is, és készülnek rá. Jelenleg hazánkban a legkeresettebb kocsik ferdehátú, benzinmotoros modellek, a legtöbb az Opel Astrából fogy. Az Astra után a legkeresettebb a Ford Focus, a Suzuki Swift, a Škoda Octavia, az Opel Corsa, majd pedig a Volkswagen Golf.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/