/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új variánsok érkezhetnek a Honda NSX-ből

2016. július 15. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A modell projektvezetője nemrégiben adott egy nyilatkozatot, amelyben kijelentette, hogy tervben van az NSX ultra könnyű, elektromotoroktól mentes, illetve teljesen elektromos és Type R változata is, ráadásul a tetőtlen megvalósítást is fontolgatják.

Ted Klaus sok Honda rajongó szívét megdobogtatta legutóbbi nyilatkozatában, melyet az Autocar magazinnak adott. Az NSX projektfőnöke elárulta, a gyár tervezi egy nyitható tetejú változat piacra dobását, de érkezhet egy elektromotoroktól megfosztott nyers sportgép, továbbá az kibocsátásmentes autózásért rajongóknak egy tisztán elektromos változat és még a Type R létrejövetele is egyre valószínűbb.

Mint az ismeretes, a 3.5 literes V6-os ikerturbós benzinmotorral és három elektromos egységgel hajtott összkerekes modell egyesített csúcsteljesítménye 581 lóerő, így alig 3 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége 307 km/óra. A szakember szerint a modellben legalább annyi potenciál rejlik, mint a Nissan GT-R-ben, amelyet lassan már tíz éve csinosítgatnak a márka mérnökei.

„Ez egy különleges autó egy új és fejlődésben lévő technológia felhasználásával, amelyben vezetővé válhatunk és segít megérteni, merre megy a márka” – mondta. Az NSX így tulajdonképp egy folyamatos projekt, nem csak egy név, így természetes, hogy több irány is tervben van, ezek közül nem feltétlenül fog mind megvalósulni, amit az idő dönt majd el.

A legutóbbi Pikes Peak megmérettetésen a japánok egy négy elektromotorral működtetett NSX-szel álltak ki, amelyben többek között a nyomatékelosztó rendszert, illetve az akkumulátorok strapabírását is tesztelték. E közben megjelent a GT3-as versenyautó is, melyből kihagyták az elektromotos egységeket, így a V6-os csak a hátsó kerekeket hajtja, sok rajongó örömére. A Type R már csak a név reklámértéke miatt is egy kiaknázandó terület, azonban ennek a modellnek a legkoncentráltabbnak kell majd lennie mind közül, de amíg a fejlesztések folynak, ez nem mehet végbe, így még türelemre int a Honda.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/