/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Volvo S60 és V60 a Polestartól

2017. augusztus 29. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo Cars teljesítmény márkája, a Polestar limitált darabszámú új S60 és V60 modelleket dob piacra. A kocsikat szénszálas aerodinamikai elemekkel szerelik fel, amelyek együttesen 30 százalékkal növelik a leszorítóerőt. A 367 lovas turbómotorral szerelt gépekből összesen 1500 darabot készítenek.

A Polestar végrehajtotta varázslatát a 2018-as modellévű S60 és V60 modelleken. Szénszálas aerodinamikai kiegészítőkkel látta el a karosszériát, amelyek 30 százalékkal növelik a leszorítóerőt, komolyan javítva a kezelhetőségen és az irányíthatóságon. A csomagba tartozó komponenseket a Polestar motorsport partnerével, a Cyan Racinggel közösen fejlesztették és a Nürburgringen tesztelték.

A csomag része az első splitter, a küszöbidomok, a hátsó légterelő és a diffúzor. A felszerelt elemek növelik a tapadást és a nagysebességű stabilitást; általánosságban fokozva a vezetési élményt. A friss modellévű Polestar Volvók emellett 20 colos kerekeken gördülnek, új Bursting kék metál színben pompáznak és karbon tükörházakat viselnek. Kabinjukban kék kontrasztvarrásos bőrüléseket találunk.

Ezek persze csak kiragadott példák, a Polestar S60 és V60 modellek 250 alkotórészükben különböznek a sztenderd modellektől. Egyik legfontosabb a felfüggesztés, amely állítható Öhlins gátlókat tartalmaz, valamint a fékrendszer, amely elöl hatdugattyús Brembo féknyergeket és 371 mm átmérőjű tárcsákat vonultat fel.

A motorháztető alatt a világ egyik legerősebb sorozatgyártású négyhengeres motorját találjuk, 367 lóerővel és 470 Nm-es nyomatékkal (3100-5100 ford./perc). A négykerék-hajtású S60 Polestar 4,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a 200-as tempót pedig 17,2 szekundum alatt éri el (V60: 4,8 és 17,4 mp).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/