/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb 400 milliárdos beruházást valósít meg a Mercedes Kecskeméten

2022. július 21. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz 2022-2026-os üzleti tervének megvalósítása keretében a vállalat több mint 1 milliárd euró értékű beruházást valósít meg Kecskeméten. A beruházás fókuszában a gyártósorok további rugalmasabbá tétele, a digitalizáció és a fenntarthatóság vannak. A magyar állam és Kecskemét városa egyaránt támogatja a projektet, és aktívan segítik a gyártóhelyszín fejlődését.

Foto4_az-elso-tisztan-elektromos-meghajtasu-auto-az-eqb-a-kecskemeti-mercedes-benz-gyar-karosszeria-uzemeben2021

A Mercedes-Benz a globális termelési hálózatát továbbra is a luxusszegmens elektromos járműveinek gyártására összpontosítva alakítja át. A vállalat arra készül, hogy termékeivel az évtized végére tisztán elektromossá válik mindenhol, ahol ezt a piaci feltételek lehetővé teszik. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a globális termelési hálózat részeként fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

2024-től az újrapozícionált MMA platform járművei gördülnek majd le itt a gyártósorokról, amely platform tisztán elektromos és hagyományos változatokat egyaránt kínál majd, és újraértelmezi a vállalat kompakt „Entry Luxury” (vagyis belépő szintű luxustermékek) szegmensét. Az évtized közepétől a magasabb, „Core Luxury” szegmensbe tartozó, tisztán elektromos MB.EA platform egyik modellje is csatlakozik majd a gyár termékportfóliójához.

Foto3_az-elso-tisztan-elektromos-meghajtasu-auto-az-eqb-a-kecskemeti-mercedes-benz-gyar-feluletkezelo-uzemeben2021

Az elektromos és villamosított Mercedes-Benz modellek már ma is szerves részét képezik a kecskeméti gyártási portfóliónak. Az EQB kompakt SUV 2021-ben mutatkozott be Magyarország első tisztán elektromos hajtású szériajárműveként, amely a CLA Coupé és CLA Shooting Brake, valamint az A-osztály hagyományos, plug-in hibrid és AMG változataiból álló portfóliót egészíti ki. Az MMA, illetve az MB.EA platformok új modelljeinek gyártásához szükséges termelési folyamatok újraszervezése révén megnő a foglalkoztatás volumene mind a gyártóhelyszínen, mind a régió helyi beszállítói hálózatában, valamint a beruházás középtávon új, magas színvonalú munkahelyeket teremt.

A Mercedes-Benz célul tűzte ki, hogy az évtized végére a személygépkocsik széndioxid-kibocsátását a teljes életciklusra vetítve 2020-hoz viszonyítva legalább a felére csökkenti. A széndioxid-semleges gyártás már ma is megvalósul a Mercedes-Benz összes (saját) gyárában világszerte. Emellett a vállalat arra törekszik, hogy a gyártási helyszíneken növelje a megújuló energia termelését.

Foto5_az-elso-tisztan-elektromos-meghajtasu-auto-az-eqb-a-kecskemeti-mercedes-benz-gyar-osszeszerelo-uzemeben2021

A kecskeméti gyárban az MB.EA platform “Core Luxury” termékeinek gyártásához többek között új összeszerelő- és karosszéria-gyártósor épül. A szerelőüzem kompakt elrendezésének köszönhetően, rövidebb távolságok révén könnyebb anyagmozgást tesz lehetővé a nagyobb hatékonyság érdekében. Az új gyártósorok ellátását kizárólag zöldáram biztosítja majd, az energiaigény fedezésére nagyméretű napelemes rendszert telepítenek az egyes üzemek tetejére.

A kecskeméti gyár a felületkezelés és fényezés terén, amely a gyártási folyamat egyik leginkább energiaigényes fázisa, a 2025-ben induló új gyártósorral a fenntarthatóság terén is új mércét kíván felállítani. Ennek értelmében a Mercedes-Benz gyártási hálózatában elsőként, teljes mértékben mellőzik a fosszilis tüzelőanyagokat a fényezőüzem ellátásánál: a gyártósor berendezéseinek működtetéséhez kizárólag megújuló energiaforrásokra fognak támaszkodni a jövőben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/