/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb elektromos motorcsalád gyártása indul Győrben

2022. június 21. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A jövőben tovább bővül az Audi Hungariánál készülő elektromos hajtások portfóliója. A beruházás, amelyben Magyarország kormánya is szerepet vállal, több mint 260 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és tovább erősíti Magyarország szerepét a világ járműiparában.

72f65c5e-5325-4a82-8111-12d74e059b21

Az új, úgynevezett MEB ECO (Modularer E-Antriebs-Baukasten – modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) hajtásokat a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik. A gyártás a tervek szerint 2025-ben kezdődik Győrben, amelyhez egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új termék gyártása új kompetenciákat is jelent, hiszen a gyártási mélység növelésével az elektromos hajtáshoz szükséges lemezcsomagot és a forgóegységet (rotor) is a győri munkatársak fogják készíteni, valamint a későbbiekben a teljesítményelektronika gyártása is vállalatnál történik majd.

„Vállalatunk több éves tapasztalattal rendelkezik az elektromos hajtások technológiája terén. A jelenlegi, évente mintegy százezres darabszámban készülő elektromos motorcsalád hamarosan kiegészül a következő elektromos motorgeneráció, a PPE hajtások gyártásával. A motorgyártásunk átalakulásának következő meghatározó lépéseként érkezik hozzánk az MEB ECO motorcsalád. A sorozatgyártás elindulásáig felkészítjük munkatársainkat az új technológiára, valamint hozzásegítjük őket az új alkatrészek gyártásához szükséges kompetenciák elsajátításához”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria az világ legnagyobb motorgyáraként évente mintegy 1,6 millió motort gyárt a Volkswagen és Audi Konszern márkái, köztük a Volkswagen, Audi, SEAT, Cupra, Škoda, Lamborghini és Porsche modellek számára. A vállalatnál 2018-ban kezdődött az elektromos hajtások gyártása, nemrég készült el a 300 000. villanymotor Győrben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/