/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb hatalmas beruházást jelentett be a Mercedes Kecskeméten

2016. április 29. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Új generációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul.

“Kecskemét jelenleg is a kompakt autók termelési hálózatának meghatározó pillére, és a jövőben is az marad. A magyarországi gyár szerepe ezen további – a kompakt autók új generációjának gyártását előkészítő – fejlesztéssel pedig még tovább erősödik az üzletág nemzetközi termelési hálózatán belül” – nyilatkozta Michael Göbel, a Mercedes-Benz Cars kompakt autók termeléséért felelős nemzetközi vezetője az új befektetés bejelentésének alkalmával.

Az ünnepélyes alapkőletétel során Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Christian Wolff a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke, és Michael Göbel a Mercedes-Benz Cars kompakt autók termeléséért felelős nemzetközi vezetője különböző, szimbolikus értékű tárgyakat tettek egy időkapszulába, amelyet az alapkőben helyeztek el.

„A beruházás egyértelműen a kecskeméti gyárunk iránti elkötelezettség megnyilvánulása, és egyúttal stabil jövőképet biztosít dolgozóink számára” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke. „Ezen befektetés keretében az ergonómia és a munkakörülmények fejlesztése, valamint az alkalmazottak képzése területén is jelentős beruházást valósítunk meg.”

A vállalat csak az új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok kialakításakor fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be, ezzel is még barátságosabbá és kedvezőbbé téve a munkakörülményeket. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek; mint például a présüzemben, illetve különböző módosítások mellett új robotokat is elhelyeznek a felületkezelési folyamatok kiszolgálására.

Az új generációs kompakt járművek összeszerelése során az alkatrészeket már kizárólag az automatizált, önjáró robotok szállítják a logisztikai és árufelvételi zónából – az itt előkészített árukosarakban – az összeszerelő szalaghoz. Az árukosaras rendszer nem csak lerövidíti a munkatársak által megtett távolságokat, de a gyors és egyszerű ellenőrzési metódusnak köszönhetően – csak egy pillantást kell vetni az árukosárba, hogy minden alkatrész beépítésre került-e – és ezáltal hatékonyan szolgálja a minőségbiztosítási rendszert is. A kecskeméti gyárban alkalmazott innovációk a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában is példaértékűnek számítanak.

A Mercedes-Benz globális kompaktautó-gyártásáról

A Mercedes-Benz kompakt autóinak sikertörténete 1997-ben kezdődött az A-osztály piaci bevetésével. Azóta több mint négymillió ügyfél választotta az A-osztály, a B-osztály, a CLA vagy a GLA modelljeit. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár a nemzetközi Mercedes-Benz kompakt autók üzletágának rugalmas és hatékony gyártási hálózatának része. A kompakt autó hálózathoz tartozik a kecskeméti gyáron kívül a rastatti testvérgyár, valamint a pekingi BBAC (Kína), ahol a kínai piacra kerülő kompakt SUV GLA gyártása zajlik. Ezen kívül az A-osztály számára további gyártókapacitás áll rendelkezésre a szerződéses gyártóként működő finn Valmet Automotive által. A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően optimálisan lehet elosztani a hálózaton belül.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4000 ember számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180 000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ több mint 180 országa részére.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/