/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb kocsikat tört az Euro NCAP

2022. május 29. 14:30   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Az Euro NCAP közzétette új vizsgálati eredményeit. Eszerint a Kia EV6, a Mercedes-Benz C-osztály, a Volvo C40 Recharge és a Volkswagen Multivan példás biztonságúak, öt csillagot szereztek, míg a Stellantis ikrei, az Opel Astra és a Peugeot 308 négycsillagos eredménnyel zártak.

A hatodik generációs Opel Astra és a harmadik generációs Peugeot 308 egyaránt a Stellantis EMP2 platformjára épül, így nem meglepő módon nagyon hasonló eredményeket produkált az Euro NCAP legutóbbi vizsgálatsorozatán. Az átfedéses és a frontális ütközések mindkét modellnél marginális mellkasi sérüléseket mutattak, és egyik kocsi sem volt középső légzsákkal szerelve. Ezenkívül mindkét autó rengeteg vezetői asszisztens rendszert vonultat fel, de nélkülözi a legfrissebb fejlesztéseket. A négycsillagos értékelés a plug-in hibrid verziókra is vonatkozik.

A maximális értékelést kapott kocsik mindegyike 90%-os vagy afölötti törésbiztonságot tudott felmutatni, szemben az Opel és a Peugeot 80 illetve 76 százalékával. Az EV6, a C-osztály, a C40 Recharge és a Multivan összességében remekül teljesített, különbségek csak a vétlen úthasználók, például a gyalogosok védelme területén mutatkoztak. Az aktív motorháztetővel felszerelt Mercedes például itt sokkal jobban teljesített, mint a Kia EV6. A vezetőtámogató rendszerek kategóriájában pedig a Volvo C40 Recharge lett a legjobb.

A feláras Mercedes-me szolgáltatás részeként elérhető Car-to-X Communicationt pedig az Euro NCAP Advanced díjjal jutalmazta.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/