/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb kocsikat tört az Euro NCAP

2022. május 29. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Euro NCAP közzétette új vizsgálati eredményeit. Eszerint a Kia EV6, a Mercedes-Benz C-osztály, a Volvo C40 Recharge és a Volkswagen Multivan példás biztonságúak, öt csillagot szereztek, míg a Stellantis ikrei, az Opel Astra és a Peugeot 308 négycsillagos eredménnyel zártak.

A hatodik generációs Opel Astra és a harmadik generációs Peugeot 308 egyaránt a Stellantis EMP2 platformjára épül, így nem meglepő módon nagyon hasonló eredményeket produkált az Euro NCAP legutóbbi vizsgálatsorozatán. Az átfedéses és a frontális ütközések mindkét modellnél marginális mellkasi sérüléseket mutattak, és egyik kocsi sem volt középső légzsákkal szerelve. Ezenkívül mindkét autó rengeteg vezetői asszisztens rendszert vonultat fel, de nélkülözi a legfrissebb fejlesztéseket. A négycsillagos értékelés a plug-in hibrid verziókra is vonatkozik.

A maximális értékelést kapott kocsik mindegyike 90%-os vagy afölötti törésbiztonságot tudott felmutatni, szemben az Opel és a Peugeot 80 illetve 76 százalékával. Az EV6, a C-osztály, a C40 Recharge és a Multivan összességében remekül teljesített, különbségek csak a vétlen úthasználók, például a gyalogosok védelme területén mutatkoztak. Az aktív motorháztetővel felszerelt Mercedes például itt sokkal jobban teljesített, mint a Kia EV6. A vezetőtámogató rendszerek kategóriájában pedig a Volvo C40 Recharge lett a legjobb.

A feláras Mercedes-me szolgáltatás részeként elérhető Car-to-X Communicationt pedig az Euro NCAP Advanced díjjal jutalmazta.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/