/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb pályacsúcsot ment a Honda Civic Type R – videóval

2018. július 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak a Nürburgringen érzi elemében magát a Honda hot hatch-e, hisz Európa-szerte több helyszínen pályacsúcsot ért el a sorozatgyártott elsőkerékhajtású autók között. Most épp Portugália Estoril versenycsíkján bizonyult a leggyorsabbnak Tiago Monteiro segítségével.

Egy újabb strigulát tudhat megáénak a Honda Civic Type R modellje, miután Estorilban is a leggyorsabb elsőkerekes sorozatgyártott autónak bizonyult.

A 4,2 kilométer hosszú portugál pályán a WTCR gyári csapatának versenyzője, Tiago Monteiro kormányozta körbe a hot hatch-et 2 perc 1,84 másodperc alatt, majd az alábbi pár mondatot fűzte hozzá a történtekhez: „Azzal a céllal jöttünk, hogy megdöntsük a előző autó által felállított körrekordot, de semmit sem vehetünk biztosra – mármint ez mégiscsak egy körrekord (volt), tehát nem egyszerű legyőzni. A lehető legnagyobb bizalommal kell az autóba ülni, hogy Estorilban a köridő ellen menj, de az új Type R nagyon erős, kifinomult és bizalomnövelő. Így lenyomtuk a körrekordot, igazából megsemmisítettük azt!” – nyilatkozta lelkesen a pilóta.

Ám Estoril és a híres Zöld Pokol mellett több más európai versenycsíkon is a japánok büszkesége birtokolja az elsőséget, mint például Silverstone (Anglia), Spa-Francorchamps (Belgium), de a magyar Hungaroringen is a Type R nevéhez fűződik a legjobb idő.

Persze sokáig nem ülhetnek a Honda mérnökei a babérjaikon, hisz a franciák javában fejlesztik a Renault Megane RS Trophy-t, mely minden eddiginél nagyobb technikai arzenállal és több erővel igyekszik elvenni a Civic trófeáit, így nem is csoda, hogy már több autós portálon felbukkant a Type R hamarosan érkező, ráncfelvarrott változata, bár egyelőre semmi különlegest nem tudunk róla. A találgatások szerint az aerodinamika mellett talán rágyúrnak még néhány paripát a 310 lóerőt és 400 Nm-t teljesítő 2.0 literes turbómotorra is, ám egyelőre mindent homály fed.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/