/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb töltőkkel bővült a MOL Plugee hálózata

2021. január 26. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

A MOL újabb 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát, a vállalat így immár 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte, amelyből 7 gyors-, 58 nagyteljesítményű villám-, és 6 ultragyors töltő, vagyis döntő többségük mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait.

Szatymaz M5 I right_1

A MOL a NEXT-E projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket, így az M1-M7 bevezető szakaszán a budaörsi töltőállomásán, az M1-es autópálya mentén, a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő MOL töltőállomáson. Balatonlellénél mindkét oldalon, Mosonmagyaróvárnál pedig a jobboldalon telepítettek ultragyors töltőket, míg a többi helyszínen multisztenderd nagyteljesítményű (AC+DC) villámtöltőket találhatnak az e-autósok.

balatonlelle M7 right

A MOL elektromos töltőhálózata 2012 óta folyamatosan bővül, a vállalat jelenleg 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte. Emellett a MOL konzorciumi partnereivel közösen 6 országon (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) átívelő, régiós hálózatot hoz létre az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében. A hamarosan lezáruló projekttel együtt a MOL és leányvállalatainak töltőállomásain már 161 elektromos töltő üzemel a régióban. 2021 végére további 12 elektromos töltőt telepít a vállalat a régióban.

Szatymaz M5 II left_1

A MOL 2020 nyarán vezette be az elektromos töltők egyszerű és gyors használatára kifejlesztett MOL Plugee alkalmazást. Az applikáció kifejezetten népszerű az elektromos autó tulajdonosok körében, hiszen lehetővé tette azt a rég várt fizetési megoldást, amely figyelembe veszi az autók villamosenergia felvételi képességét, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez. A MOL Plugee jelenleg már csaknem 5000 applikáción keresztül töltő felhasználóval rendelkezik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/