/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb, közel egymilliós Toyota visszahívás

2010. április 19. 21:35   |   Autoblog
címkék:  

Összesen 870 ezer Siennát hív vissza a Toyota az Egyesült Államokban és Kanadában a járművek korróziós problémája miatt. A visszahívás az 1998 és 2010 között gyártott autókat érinti. A gyártó szerint a pótkeréktartó kábel elrozsdásodhat, ha a járművet hideg időben, vagy erősen sózott úton használják.

A Toyota közleménye szerint "a legrosszabb esetben a kábel hibája miatt a pótkerék leválhat a járműről, ami fokozza egy baleset valószínűségét". Brian Lyons, a társaság szóvivője ugyanakkor azt mondta, egyelőre nem tudnak olyan balesetről, amely ezzel függene össze. A Toyota folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán. A visszahívás az Egyesült Államokban 600 ezer, Kanadában 270 ezer autót érint.

A Toyota, amely 2008-ban a korábbi első General Motorst megelőzve a világ legnagyobb autógyártója volt, az elmúlt időben számos biztonsági problémával küzdött. Legutóbb a Lexus GX 460 terepjárók forgalmazását állították le az Egyesült Államokban, miután egy befolyásos amerikai fogyasztóvédelmi magazin stabilitási hibákat tárt fel a tesztvezetés során.

A Toyota tavaly ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások kockázata miatt.

MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/