/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újjászületett a Maybach Zeppelin

2009. február 13. 12:45   |   Autoblog
címkék:  

A Maybach 57/62 Zeppelinből összesen 100 darabot készítenek, a rövid tengelytávú változatért 406 ezer, míg a hosszúért 473 200 eurót kérnek.


A Maybach visszanyúlt gyökereihez és feltámasztotta a legendás Zeppelin nevet. Az 57/62 modellsorozat új zászlóshajója a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A tervezők mindent megtettek, hogy az 1930 és 1937 között gyártott, első 12-hengeres német luxusautónak méltó utódot alkossanak. A Zeppelin különleges fényezéssel, páratlan kidolgozású utastérrel, egyedülálló kiegészítőkkel és 640 lóerősre tuningolt V12-es motorral minden idők legfényűzőbb és legerősebb Maybach modellje. A Maybach 57/62 Zeppelinből összesen 100 darabot készítenek, a rövid tengelytávú változatért 406 ezer, míg a hosszú tengelytávú verzióért 473 200 eurót kérnek. Egyedi tételekre is lehet még áldozni, a művészi kidolgozású illatszóró például 3950 euróba kerül.


A Maybach Zeppelin kívülről egyedi kéttónusú fényezéséről és selyemfényű 20 hüvelykes kerekeiről ismerhető fel. A vállvonalat Sziklás hegység fantázianevű világosbarnára fényezték, a csík az első fényszórókat köti össze a hátsó lámpákkal. A karosszéria többi része “Taiga” feketében pompázik. A faron a “Zeppelin” felirat mellett a sötétpiros búrájú lámpák és a tagolt kipufogóvégek jelzik a limitált kiadást. A barna-fekete színkombináció természetesen nem kötelező, a vevők ezúttal is megszabhatják, milyen legyen az autójuk színe.


A kabint válogatott minőségű bőrrel párnázták ki, stílusosan, az övvonalig bézs, fölötte fekete színű kárpitozást alkalmaztak. A plafont szarvasbőrrel borították, az utasok lába pedig valódi báránybőrön nyugszik. Az ülések gyémántmintás ülőfelülete és fekete szegélyezése szintén különleges részlet. Ebben a környezetben kiválóan érvényesülnek a zongoralakk fekete felületek is. A Zeppelin 62-höz rendelhető válaszfal, melyben két darab folyadékkristályos képernyőt helyeznek el. Ezen, valamint az alapfelszereltséghez tartozó pezsgőspoharakon is megjelenik a Maybach Zeppelin felirat.


Kizárólag a Maybach Zeppelin modellekhez válaszható a maga nemében egyedülálló, gyönyörűen kivitelezett illatszóró berendezés, mely gombnyomásra finom illatpermetet lövell ki magából. Az illat mindig diszkrét (azért szabályozható intenzitású), sohasem tolakodó, 10-12 másodperc alatt terjed szét az utastérben. Az illatszakértők úgy állították be a berendezést, hogy tíz perc után kikapcsoljon, hiszen az ember rövid idő alatt hozzászokik egy adott illathoz, melyet később már nem érzékel. Így az élmény újra és újra átélhető. A 3950 eurós (!) illatszóróhoz kétféle parfümöt adnak, egy könnyű frissítőt és egy nehezebbet. A Zeppelin vásárlók magától értetődően használhatnak másfajta illatokat is, vagy pedig kikevertethetnek maguknak egyet.


A Maybach Zeppelin modellekből márciustól összesen 100 darabot gyártanak le. Valószínűleg mindegyik, számozott példány gazdára talál majd. A rövid tengelytávú változat 406 ezer, a hosszú tengelytávú Zeppelin pedig pontosan 473 200 euróba kerül. Szép summa, 295-ös árfolyammal számolva 120, illetve 140 millió forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/