/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra gyárt alkatrészeket a Toyota a régebbi Supra modellekhez

2020. január 09. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Minden idők egyik legikonikusabb sportautója, a Toyota Supra a tavalyi évben, 17 év után tért vissza vadonatúj generációval. A feltámadó legenda hatalmas siker lett, az egy év alatt legyártott mennyiséget pillanatok alatt elkapkodták, és hamar el kellett kezdeni felvenni a megrendeléseket a 2020-as szállításokra.

A vadonatúj Supra bemutatása azonban új lendületet adott a korábbi generációs modellek tulajdonosai által világszerte életre hívott klubtevékenységnek is. Éppen ezért a Toyota úgy döntött, hogy a gyűjtők által leginkább kedvelt két modellgeneráció, a Supra A70 és a Supra A80 modellekhez versenyistállója, a Gazoo Racing újra elkezdi bizonyos alkatrészek gyártását.

A Toyota bejelentette, hogy a GR Heritage Alkatrész Projekt keretében újra pótalkatrészeket gyárt majd az A70 (forgalmazás időszaka: 1986-1993) és A80 (forgalmazás időszaka: 1993-2002) Supra modellekhez, méghozzá hazai és külföldi piacokra (Észak-Amerika, Európa stb.) egyaránt.

A projekt célja olyan alkatrészek újra gyártása, amelyek már nem beszerezhetők, és e részegységek forgalmazása eredeti alkatrészként, hogy a klasszikus Suprák rajongói még hosszú időn át élvezhessék kedvenc autójukat. Az egyes alkatrészekkel kapcsolatos részletek hamarosan elérhetőek lesznek a Toyota Gazoo Racing honlapján. Az újragyártott alkatrészek a Toyota márkakereskedésekben lesznek megvásárolhatók, ugyanúgy, mint a normál eredeti alkatrészek.

A GR Heritage Alkatrészeket kiállítják majd a 2020-as Tokiói Auto Show során is, amit a Makuhari Vásárvárosban rendeznek meg 2020. január 10-12. között. Az újragyártott alkatrészek között természetesen lehetnek eltérések a piacok és a modellváltozatok függvényében.

Ezek az alkatrészek lesznek újra elérhetőek a közeljövőben:
A70 Supra: kardántengely, ajtókilincsek, üzemanyagszint-jelző, ablakszigetelő gumicsík, első emblémák, stb.
A80 Supra: fényszórók, ajtókilincsek, fékrásegítő, stb.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/