Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra gyártanak eredeti alkatrészeket a klasszikus Toyota Suprákhoz

2019. május 24. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Egyre népszerűbbek a gyűjtők és a rajongók körében a harmadik és negyedik generációs Toyota Suprák, ezért a gyár úgy döntött, újra elkezd alkatrészeket gyártani a keresett sportmodellhez.

Amikor idén januárban valaki több mint 120 ezer dollárt (35 millió forint) fizetett egy szinte tökéletes állapotban lévő, 1994-es (korai negyedik generációs) Toyota Supráért, senki sem akarta elhinni. Aztán amikor két hónappal később egy ugyanilyen évjáratú modell bő ötvenezer dollárral többért, 50,4 millió forintnak megfelelő összegért talált gazdára a Sotheby’s aukcióján, már egyértelmű volt: nem egyszeri megingásról, egy lelkes amatőr fatális tévedéséről van szó. Bizony, ma már ennyit érnek ezek a 25. életévükben járó Toyota sportautók.

Márpedig aki egy új autó árának többszörösét hajlandó kifizetni egy youngtimerért, annak igénye és lehetősége is van arra, hogy a legkiválóbb minőségi alkatrészekkel tartsa azt karban. Ezért a Toyota sportrészlege beindítja veterán alkatrészprogramját – ezt személyesen Tomojama Sigeki, a Gazoo Racing vezetője jelentette be az új GR Supra japán piaci premierjén.

A GR Heritage Parts projektről egyelőre annyit árultak el, hogy az A70-es (1986-1993) és A80-as (1993-2002) Supra szériákkal indulnak; a pontos alkatrészlista még nem ismert, de Sigeki-szan megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy kielégítsék a tulajdonosok igényeit. Feltételezhető, hogy a sérülésnek, kopásnak leginkább kitett komponensek szerepelnek majd a listán: szíjak, szűrők, kerekek, váltógombok, kilincsek és kapcsolók, valamint lökhárítók és lámpatestek. Mivel a Supra A80 a tuningipar nagy kedvence, egyre kevesebb az eredeti állapotban megőrzött modell, ezért logikus ötlet volna „visszaalakító készleteket” gyártani. Így azok számára is értékessé válna az autó, akik nem utcai sportautóra, hanem egy klasszikus hangulatú, ikonikus youngtimer modellre vágynak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!