/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra gyártásba kerül az eredeti Shelby GT350R

2017. augusztus 17. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A Ford és a Shelby áldását adta rá: új, 36 darabos sorozat készül minden idők leghíresebb és legritkább Shelby Mustangjából, az 1965-ös GT350R-ből. Az autókat ráadásul ismét az eredeti mérnökcsapat, az Original Venice Crew építi. Az első példányokat ősszel szállítják ki tulajdonosaiknak.

Carroll Shelby sikertörténete az AC Cobrával indult és a Mustang Shelby-ben teljesedett ki; a sorozat ékköve pedig a verseny specifikációjú GT350R volt, amelyet győzelemre terveztek. Csak két gyári prototípus és 34 széria példány készült belőle, minden idők legritkább Mustangjává avatva.

A GT350R számos egyedi műszaki megoldása Peter Brockhoz, a zseniális tervezőhöz köthető, akinek többek között a Shelby Daytona Coupét is köszönhetjük. Időhiány miatt 1965-ben több ilyen fejlesztés nem került be az autóba, ám az új, continuation modellek már tartalmazni fogják ezeket. Egyik ilyen a Ford által 1964-ben megalkotott független hátsó felfüggesztés.

Az új GT350R modellek gyártásához az engedélyt az eredeti GT350R-t is megalkotó Original Venice Crew kapta meg a Carroll Shelby Licensing és a Ford cégektől. Az Original Venice Crew triónak még két tagja él, Jim Marietta és Ted Sutton Shelby konstruktőrök, akik az új kocsik építését is végzik majd.

Ezek a Mustangok pontosan olyan specifikáció szerint készülnek majd, mint az eredetiek: 4,7 literes Ford versenymotor, négysebességes BorgWarner kézi váltó és spártai kivitelű belső tér jellemzi őket. Ám ezúttal módosított, feljavított formában kerülnek ki a mesterek kezei közül: új, független hátsó felfüggesztéssel, áttervezett, légáramlást javító plexi hátsó szélvédővel és oldalablakokkal, valamint új első szoknyával szerelik fel őket, így kezesebb, jobban irányítható kocsik lesznek.

Az OVC 36 új Shelby GT350R-t fog kerékre állítani, a megrendelő kívánságának megfelelően utcai vagy verseny specifikációban. A kocsik összeszerelése ősszel indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/