/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra gyártásba kerül James Bond Aston Martinja

2018. augusztus 23. 14:00   |   DG
címkék:  

A James Bond filmeket gyártó EON Productions és az Aston Martin különleges együttműködésének köszönhetően visszatér az 1964-es Aston Martin DB5, amely hat filmben szolgálta őfelsége első számú titkos ügynökét. Az Aston Martin 25 darab Goldfinger DB5 modellt készít ügyfeleinek, a klasszikus ezüst fényezéssel és az összes high-tech kütyüvel.

The Goldfinger DB5 modellek egytől-egyig James Bond legendás autójának, az 1964-ben Newport Pagnellben épített DB5-ösnek a pontos másolatai lesznek, néhány olyan módosítással, amelyek szavatolják a magas gyártási minőséget és a megbízhatóságot.

Az új gyártású autók a messzemenőkig hasonlítanak majd az eredetire, s tartalmazzák az összes kiegészítőt, amelyek a Goldfinger című filmben egycsapásra híressé tették az autót. Az egyes kütyüket, mint például a forgatható rendszámtábla, a James Bond filmek speciális effekteket irányító igazgatója, az Oscar-nyertes Chris Corbould felügyeletével építik be.

Az Aston Martin DB5 a harmadik, a rajongók által az egyik legjobbnak tartott James Bond filmben, a Goldfingerben tűnt fel. A Q részleg által telepített spéci kütyükkel és fegyverekkel felvértezett ezüstszínű sportkocsi azonnal a nézők kedvence lett. A DB5 ezt követően még öt James Bond filmben lépett a vászonra, szerepelt a Thunderball (1965), a GoldenEye (1995), a Tomorrow Never Dies (1997), továbbá a Casino Royale (2006), a Skyfall (2012) és a Spectre (2015) című alkotásokban is. James Bond és a DB5-öse popkulturális ikonokká váltak és a filmtörténelem egyik leghosszabb partnersége az övék.

A DB5 annyira népszerű volt, hogy a képernyőn való debütálását követően a Corgi által készített modellautóból egyedül 1965-ben 2,5 millió darabot adtak el. Gyermekek egy generációja nőtt fel úgy, hogy egy Aston Martinra vágyott. Ma pedig 25 szerencsés (és vagyonos) tagjuk beállíthat a garázsába egyet. A Goldfinger DB5-ösök darabjáért nettó 2,75 millió fontot kérnek (990 millió forint), és csak 2020-ban kezdődik meg a kiszállításuk. Az Aston Martin a vásárlóknak szánt 25 darabon felül még három kocsit készít, egyet az EON-nak és egyet saját magának, egyet pedig árverésre, karitatív céllal.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/