/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra luxusautót épít a Lincoln

2015. március 30. 20:45   |   Autoblog
címkék:  

Néhány napon belül New York-ban áll a közönség elé a Lincoln Continental Concept, amely folytatja a márka legendás modellsorozatát, egyúttal új lendületet ad a Ford luxus divíziójának. A rendkívül elegáns Continental Concept a legmodernebb technológiákat ötvözi az aprólékos kidolgozással és az első osztályú kényelemmel. Érkezése jövőre várható.

A Continental tanulmány hűtőmaszkja a Lincoln új arcát mutatja: a mélyített elem közepére helyezték a márkajelzést, amelyet apró emblémákból összerakott rács vesz körül. A fényszórók csúcstechnológiásak, mátrix LED kivitelűek lézeres távolsági fényszórókkal. A végletekig letisztult, roppantul elegáns karosszérián nem találunk egymással szemben nyíló ajtókat, az autóba bejutás azonban így is emlékezetes: az ajtók az ablakvonalba integrált, szárnyszerű kilincsek alján levő gombok megnyomására tárulnak fel és csendesen, szervomotoros rásegítéssel csukódnak. A tanulmány a Lincoln klasszikus kék színében pompázik.

Az utastérben előkelő, kék Venetian bőr és Alcantara kárpit borítja az üléseket, az ajtókat és a könyöklőket, a mennyezet szatén bevonatú, a lábtérben pedig gyapjúszőnyegeket találunk. A műszerfal, akárcsak a karosszéria, krómban gazdag, a főműszerek körül pedig rózsaarany berakás látható. A 30-irányban (!) állítható első fotelek újszerű kialakításúak, ugyanis alkalmazkodnak az utasok méretéhez és alakjához. A jobb első ülés gombnyomásra előre tolható, ekkor a jobb hátsó ülés teljesen elfektethető.

A hátul ülők szabályozhatják a hőmérsékletet és vezérelhetik a Revel Ultima audiorendszert, amely három különböző térhangzási módot ismer. Újdonság az intelligens hátsó üvegtető, amellyel szabályozható az utastérbe jutó hő mennyisége. A középkonzolból emellett laptop tartó asztalkák hajthatók ki, az ülések hátoldalán pedig levehető Venetian bőrborítású utazótáskákat helyeztek el.

A Continental tanulmányt egy 3 literes V6-os Ecoboost motor hajtja, adaptív kormányzást és menetdinamikai szabályzó rendszert építettek bele, s van benne ütközésmegelőző rendszer gyalogos felismeréssel, fejlett parkoló asszisztens és 360 fokos kamera, aminek a képe a központi érintőképernyőn jelenik meg.

A Lincoln Continental Concept szerdán, a New York-i Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, sorozatgyártása jövőre kezdődik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/