/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új, klasszikus hátul hajtó BMW érkezett

2021. július 07. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW leleplezte az új 2-es Coupé modellt, amely hátsókerék-meghajtással, erős motorokkal és kifinomult futómű-technológiával igyekszik a vezetés tiszta élményét keresőknek imponálni.

Az új BMW 2-es Coupé 4 537 milliméteres hossza és 1 838 milliméteres szélessége a közvetlen elődmodellhez képest 105, illetve 64 milliméteres növekedést képvisel. Az újdonság eközben 28 milliméterrel alacsonyabb, 1 390 milliméter magas lett. Az erőteljes, atletikus kisugárzáshoz az 51 milliméterrel hosszabb, immár 2 741 milliméteres tengelytávolsága és széles nyomtávjai is nagymértékben hozzájárulnak.

Háromdimenziós felületek, háromszög alakú formai megoldások és átlósan megrajzolt vonalak határozzák meg az új BMW 2-es Coupé frontrészét, miközben a modell menetdinamikai adottságait a motorháztető „power dome” kialakítása és az erőteljesen kidolgozott kerékjárati ívek hangsúlyozzák. A vese alakú hűtőrács-párt vízszintesen nyújtották el a tervezők, a klasszikus lamellák helyén pedig függőlegesen elrendezett légterelő lapok kaptak helyet. Utóbbiakat a modell vezérlőelektronikája automatikusan kinyitja, amikor a motornak hűtőlevegőre van szüksége.

Az alapfelszereltségként kínált, teljes LED-technológiás első fényszórókat a frontrész két szélére pozícionálták a készítők, az ikonikus BMW 02 után mindkét oldalt egyetlen, kecsesen ívelt fénydizájnnal. Opcióként adaptív LED-technológiás első fényszórók is rendelhetők, az M lights Shadow Line külső felszereltségi csomag részeként akár sötétített betétekkel. A formanyelvet oldalnézetből a hosszú motorháztető, a rövid túlnyúlások és a hátratolt utastér egysége határozza meg. A kompakt sportoló egyedi stílusjegyei között említendő még a számos nagyméretű, fényes felület, a dinamikusan ereszkedő tetőív és a légterelő szárnnyá emelkedő csomagtérajtó is. A modellhez M Performance alkatrészek is rendelhetők.

A vezető felé forduló műszerfal és a középkonzolon elhelyezett modern vezérlőpanel az új BMW 2-es Coupé utasterének sportosságát hirdeti – ahogyan az alapfelszereltségként kínált sportülések és a bőrözött sportkormány is. A hátsó üléssor két önállóan kiképzett ülőfelületből áll. Az ajtókárpitokat és a hátsó üléssor melletti oldalelemeket egybefüggő, dinamikus vonalvezetés jellemzi. Az utastér új formanyelvét az ajtókárpitok kartámasz fölötti részén trapéz alakú felületkialakítás élteti.

Az új 2-es Coupé alapfelszereltségének a szövet / Sensatec utastéri kárpit is része. Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek és az új BMW M240i xDrive Coupé esetében ez Alcantara / Sensatec kárpitra módosul, olyan exkluzív stílusjegyek mentén, mint például a BMW M bőrözött sportkormány és a középkonzol párnázott térdtámaszai. Az extrafelszereltségek között perforált Sensatec kárpit, Vernasca bőrkárpit, elektromosan állítható sportülések, integrált fejtámlákkal szerelt BMW M sportülések, ülésfűtés és kormányfűtés is megtalálható.

A csomagtér térfogata 390 liter. A nyílás alsó peremét a tervezők az elődmodellhez képest 35 milliméterrel lejjebb helyezték. A csomagtér funkcionalitása a hátsó üléssor 40:20:40 arányban osztott háttámlájának ledöntésével fokozható tovább.

Az új 2-es Coupé letaglózóan sportos vezethetőségét kivételesen kifinomult futómű-technológia garantálja: a felhasznált alkatrészek többségét eredetileg a BMW 4-es sorozat modelljeihez fejlesztették ki, így a mérnökök azokat az új BMW 2-es Coupé sajátosságaihoz hangolva építették be. Az agilitást és menetkomfortot rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók fokozzák, amelyek nagyobb útegyenetlenségeknél a rugóúthoz igazodva képesek kontrollálni a karosszéria kilengéseit és megakadályozni a hullámzó mozgást. Felárért BMW M sport futómű is rendelhető, változó áttételű sport kormányművel kiegészítve. Erre épül az M240i xDrive Coupé típus-specifikus futóműve is. A csúcsmodellhez a BMW M sport fékrendszert és M hátsó differenciálművet is alapfelszereltségként kínál. A kerékméret 17 és 20 col között változthat.

A modellpaletta csúcsán trónoló soros hathengeres benzinmotornak köszönhetően az új BMW 2-es Coupé a legnagyobb erőbedobással érkezik meg kategóriája élére. 374 lóerős teljesítményével az új M240i xDrive Coupé 34 lóerővel múlja felül közvetlen elődmodelljét. Ehhez kereken 500 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amellyel a modell 4,3 másodperc alatt sprintel 100 km/órás tempóra.

Az új 220i Coupé meghajtásáról egy új négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amelyen a kipufogócsonkot a hengerfejbe integrálták. 184 lóerős teljesítményével és 300 Nm forgatónyomatékával a modell 7,5 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást. Az új négyhengeres benzinmotor 245 lóerős változata a 230i Coupé motorházteteje alatt lesz megtalálható, 2022 nyarától.

A 220d Coupé négyhengeres dízelmotorjában kettős megfúvású turbófeltöltő és 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológia garantálja a minden korábbinál erőteljesebb és hatékonyabb működést. A 2.0 liter hengerűrtartalmú egység maximális teljesítménye 190 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 400 Nm. A modell ezzel 6,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Az összes motorváltozathoz alapfelszereltség a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó, extraként pedig nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is kérhető. Utóbbihoz kormány mögötti váltófülek, rajtprogram és Sprint funkció is jár, amely kigyorsításokkor és előzésekkor kínál extrém dinamikus teljesítményt.

A BMW ügyfelei megannyi járművezérlő megoldás közül választhatnak: ilyen a központi kijelző érintés-érzékeny felülete, a jól bevált BMW Controller forgótárcsa, a kormány multifunkciós gombjai és a hangvezérlés is. Az új BMW 2-es Coupé ráadásul rengeteg fejlett digitális szolgáltatáshoz is hozzáférést kínál: elérhető a BMW Intelligent Personal Assistant, a BMW Digital Key digitális kulcs, a Connected Music szolgáltatás és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések is.

Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit műszerfal-elrendezés 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel és 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfallal rendelkezik. Az extraként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű, nagyfelbontású digitális műszerfallal és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozik együtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/