/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ütőképes terepjárót faragtak a legnagyobb Lexusból

2022. január 28. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Egy offroad-specialistával karöltve építette át ütőképes terepjáróvá vadonatúj összkerékhajtású zászlóshajóját a Lexus. Az LX 600 Offroad gyártásba nem kerül, de optikai tuningelemei megvásárolhatók lesznek.

A Lexus LX 600 a japán prémiumgyártó legújabb és legnagyobb típusa, amely az évtizedes hagyományokat ápoló, klasszikus sziluettet a létező legmodernebb technológiákkal, újszerű megoldásokkal társítja. A tavaly októberben bemutatott, vadonatúj modell jóformán még meg sem jelent a kereskedésekben, egy terepjáró-alkatrészekre szakosodott, közel 40 éves szakmai múltra visszatekintő japán tuningműhely, a Jaos azonban máris elkészítette a modell terepre optimalizált átiratát – méghozzá a gyár áldásával és támogatásával.

Az első és hátsó lökhárítók alsó védőbetétjét, továbbá a kerékívtoldatokat szénszálas kompozitból formálták meg. Ezek légkivezető nyílásokat imitáló elemei rímelnek a lökhárítók gyári rácsozatára. A 20 colos, kovácsolt keréktárcsák a Jaos motorsport programjából származnak, azokat eredetileg terepralikra tervezték és gyártották házon belül, ezért nem csak rendkívül erősek, de igen könnyűek is. Az aranyszínű keréktárcsákra Toyo gyártmányú terepabroncsokat szereltek. Az autó megjelenését egyedi sárfogók, kilincsvédő elemek, valamint speciális kipufogóvég teszi teljessé.

Ahogy látható, a csomag egyelőre csupán optikai módosításokat tartalmaz, és azokat is módjával, jól szemléltetve, hogy kisszámú, de jól megválogatott részlettel milyen erőteljes hatást lehet elérni. A Jaos profiljából ugyanakkor a mechanikus tuningalkatrészek sem hiányoznak, így várható, hogy idővel a Lexus LX 600-ashoz is kínál speciális futóművet, kuplungot és a terepalkalmasságot meghatározó egyéb komponenseket a Jaos.

Noha a Lexus nem fogja ebben a kivitelben gyártani az LX 600-ast, a Jaos katalógusában legkésőbb idén tavaszig az összes komponens elérhető lesz, így akinek tetszik a robusztusabb megjelenésű luxusterepjáró, az megépítheti magának.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/