/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Üzemanyagcellás SX4-et tesztel a Suzuki

2008. július 02. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A Suzuki közúton is tesztelheti új SX4-FCV üzemanyagcellás gépjárművét, melyet a G8-ak találkozóján állít majd ki

A Suzuki Motor Corporation kompakt üzemanyagcellás járművet fejlesztett, amelyet SX4-FCV névre keresztelt. Az autó közúti tesztje most kapott zöld lámpát a japán Földművelési, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztériumtól.


A Suzuki 2001 óta a General Motorsszal közösen fejlesztette a járművet. A vállalat minisztériumi engedéllyel eddig három üzemenyagcellás modellt tesztelt közúton: 2003 októberében az MR Wagon-FCV-t és a Wagon R-FCV-t, majd később, 2004 decemberében ismét az MR Wagon-FCV-t. Az SX4-FCV kiváló futási teljesítményt produkált a GM által gyártott nagy teljesítményű üzemanyagcella segítségével, amelyhez a Suzuki fejlesztett 70 MPa-os hidrogéntartályt és könnyű, kompakt kondenzátort, amely a fékek használatakor nyert energiát az üzemanyagcella terhelésének csökkentésére fordítja gyorsításkor. A Suzuki azt tervezi, hogy az SX4-FCV-t a közutakon is teszteli, és ennek eredményei alapján fejleszti a modellt a későbbi kereskedelmi használatra.

A G8-ak július 7-én kezdődő Hokkaido Toyako Csúcstalálkozójának alkalmából a Suzuki a találkozó nemzetközi médiaközpontjának környezetvédelmi pavilonjában állítja ki az autót.

Az SX4-FCV paraméterei

Üléskapacitás: 5 fő
Hossz x szélesség x magasság: 4190 mm x 1730 mm x 585 mm
Tengelytáv: 2500 mm
Üzemanyagcella kimeneti teljesítménye: 80 kW
Motorteljesítmény: 68 kW
Üzemanyag: nagynyomású hidrogén (70 MPa-os tartályban tárolva)
Nagyfeszültség: kondenzátor
Maximális sebesség: 150 km/óra
Hatótávolság: 250 km

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/