Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Valaki megszerezheti a Chevrolet Corvette-ek gyöngyszemét

2018. szeptember 15. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1991-es, Callaway gyári nemesítésen átesett Corvette került eladósorba az interneten. A 410 lóerős duplaturbós V8-as csak egy része a teljes átalakítási csomagnak, ugyanis az autó szinte minden eleme változott az eredetihez képest.

Képzeljük el, hogy 1991-et írunk, és egy levehető keménytetős, 410 lóerős, rikító piros Chevrolet Corvette-ben sütkérezünk a nyári napfényben a körúton, miközben a sok egyforma Wartburg, Trabant, Skoda 120 és Fiat Polski vezetője irigyen bámul minket.

Ez az érzés az, amit valószínűleg senki sem élhetett át idehaza, ugyanis akkoriban még elég nehéz volt Amerikából autókat honosítani, nem beszélve arról, hogy a szóban forgó jármű az eleve ritkának számító Callaway Corvette Twin Turbo modell, amelyet még a tengerentúlon sem engedhetett meg bárki magának.

A General Motors által gyári extraként kínált Callaway opció ugyanis brutálisan felhergelte az autóban dolgozó 5.7 literes V8-as blokkot, méghozzá rögtön két turbófeltöltő alkalmazásával, valamint többek között a hajtókarcsapágyak, a dugattyúk és a főtengely lecserélésével. Csak a motorerősítés 70-75 órányi munkát jelentett, melyet a Callaway végzett el gyári garancia biztosítása mellett.

Így sikerült 410 lóerőre és 780 Nm-es csúcsnyomatékra szert tenni, amely még manapság is megállja helyét, nemhogy közel 30 évvel ezelőtt. Ráadásul az élményt nem rontotta holmi négyfokozatú automata, ugyanis egy hatsebességes kézi kapcsolású váltó továbbítja a teljesítményt a hátsó kerekek felé.

A jobb kezelhetőségért a Z5G kiegészítő csomag felel több légbeömlővel, nagyobb első légterelővel és fékekkel, de az erő mellett designban sem szenved hiányt a különleges Corvette, ugyanis a Callaway Sledgehammer („Pörölykalapács”) Aerobody csomagot, új hátsó lámpákat, levehető keménytetőt, fekete bőrbelsőt is kapott.

Arról nem tudni, hogy milyen áron szeretné értékesíteni a mindössze 9743 mérföldet (15677 km) futott piros szépséget tulajdonosa, de a Bring A Trailer oldalán bárki licitálhat rá még két napig, az eddigi legjobb ajánlat pedig 24444 dollár, azaz körülbelül 6,8 millió forint.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!