/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Valószínűleg nem Angliában készül a következő Nissan Qashqai

2016. október 22. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A britek kiválásával, vagyis a Brexit hatására nagyon sok, eddig természetesnek vett dolog szűnik meg vagy kényszerül átszervezésre. Ilyen a Nissan európai autógyártása, melynek népszerű crossoverét kell majd valószínűleg áthelyezni Angliából.

Amíg Nagy-Britannia is az Európai Unió tagja volt, az ottani piacok sokat profitáltak a tagállamok igényeiből, az olyanokból, mint amilyen az autóipar. Ám a Brexit (a britek kiválása az unióból) fájdalmas lépésre kényszerít sok ottani gyártósorral vagy központtal rendelkező céget.

Ilyen a Nissan is, melynek többek között Qashqai modellje készült eddig minden gond nélkül az angliai Sunderlandben, ám úgy tűnik, túlzottan költséges lenne itt hagyni a következő generáció készítését, így a cég vezérigazgatója utazott Angliába, hogy tárgyaljon az ország miniszterelnökével, Theresa May-jel.

A hírek egyelőre nem túl bíztatók: „Mi nem kérünk semmi privilégiumot (a britektől), de természetesen nem akarunk veszíteni versenyképességünkből, nem számít ki mit gondol most. Miután a brit parlamentnél is fontos szerepet tölt be a kérdés, egyelőre nyugalommal tekintünk a kérdésre.”

A Nissannak nagyjából 2018-ig van ideje az esetleges átszervezésekre, amennyiben nem sikerül dűlőre jutni a szigetország vezetőivel, mert a következő generációs Qashqai biztosan nem érkezik még jövőre, ám egy ilyen teljes költözés is sok időt és pénzt vesz igénybe, így nem érdemes a gyártás rovására húzni az időt. A crossover mellett azonban a Juke gyártását is érintik a változások, ugyanis jelenleg ez a népszerű modell is ugyanazon a telepen készül.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/