/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Változatlanul a cégautók húzzák a piacot

2013. július 04. 21:40   |   Autoblog
címkék:  

Az év első öt hónapjában az európai átlagnál kisebb mértékben, 3%-kal csökkentek a hazai új személygépjármű eladási számok. Éves szinten a cégautó forgalomba helyezés azonban növekedést mutat – derül ki a LeasePlan Hungária Zrt., hazánk vezető flotta- és gépjárműkezelőjének első féléves elemzéséből.

Magyarországon 2013 első öt hónapjában 22 ezer személyautót értékesítettek, 3%-kal kevesebbet az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz képest. Az angol Jato Dynamics most közzétett elemzése szerint Európában 6,8%-os átlagos visszaesést tapasztaltak, 30 országból 6-ban mértek növekedést, 22-ben pedig a magyarországinál nagyobb csökkenést észleltek.

A kontinensen ez évben az autómárkák rangsorát a VW konszern nyitja. A LeasePlan Hungária adatai alapján hazánkban a legnépszerűbb cégautó modellek a Ford Focus, a Renault Megane, a Ford Mondeo, a VW Passat és az Opel Astra.

A korábbiakhoz hasonlóan Európa tizenkét országában is bizakodók a nagy flottával rendelkező cégek. A Corporate Vehicle Observatory Barométere 3600 európai döntéshozói vélemény alapján a flották növekedését prognosztizálja az elkövetkező három évben. A 100-nál több főt foglalkoztató vállalatok vezetőinek 21%-a is ezen a véleményen volt és mindössze 11%-uk számít visszaesésre.

Pozitív várakozásokra ad okot az is, hogy idén az Európában megkérdezett flottatulajdonosok a tavalyihoz képest is nagyobb arányban (43%) emelték ki, hogy a cégautó nem csak munkaeszköz vállalatuknál, hanem jelentős szerepe van az értékes munkaerő motiválásában és megtartásában is.

Az európai vállalatvezetők többségéhez hasonlóan Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója is optimista a flották növekedésével kapcsolatban. „Hazánkban a tavalyi évben bevezetett törvénymódosítások egyre több vállalat figyelmét irányították a gépjárműflotta-kezelés kiszervezésében rejlő adminisztrációs és költségcsökkentési előnyökre, és pozitív hatással voltak a flottaautók értékesítésére. Várakozásunk szerint a kedvező adószabályok miatt idén is többen választhatják a tartósbérlet konstrukciót a céges gépjárműflották beszerzésekor” – mondta el a szakember a magyarországi gépjármű értékesítéssel kapcsolatban, ahol változatlanul több mint 70% a vállalatok által vásárolt gépjárművek részesedése.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/