/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Városi kerékpározásban a dánok lenyomták a hollandokat

2019. július 08. 18:41   |   Autoblog
címkék:  

Miközben sok szó esik elektromos autókról, önvezető kocsikról és társaikról, változatlanul alapigazság, hogy a kerékpár a városi közlekedés leghatékonyabb és leginkább megbízható eszköze.

Ennek tudatában egyre több város törekszik arra, hogy a kerékpáros infrastruktúra kiépítésével javítsák az életminőséget.

Koppenhága kezdettől élen jár ebben a vonatkozásban. Ott is állítják össze az ú.n. Koppenhágai Indexet, amely különböző tényezők alapján méri, mennyire kerékpár-barátiak a világ különböző városai. A dán főváros, ahol a lakosság 62 százaléka jár két keréken munkába, iskolába, továbbra is az élen áll. Mindenesetre az utóbbi időben visszaesnek a kerékpárutakra fordított beruházások az autósokat szolgáló fejlesztések mögött.

depositphotos.com

depositphotos.com

Amszterdam, amely tavaly a 3. helyre csúszott, idén ismét második. A háttér: a holland város folyamatosan fejleszti úthálózatát, egyidejűleg épülnek „expressz-utak” a gyorsan haladóknak, mások a lassan kerékpározóknak (mindkét esetben azok szélesebbek is), és megfelelően bővítik a bicaj-parkolók hálózatát is. Harmadik idén az ugyancsak holland Utrecht, negyedik a belga Antwerpen, utánuk a francia Strasbourg és Bordeaux következik, majd Oslo, Párizs és Bécs. A húsz várost felölelő listát a kanadai Vancouver, Montreal és Hamburg zárja. (Forrás: Wired)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/