/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vége a középméretű GM teherautóknak

2009. június 10. 17:11   |   Autoblog
címkék:  

Négy éves sikertelen vevőkeresés után a General Motors úgy döntött, július 31-ével megszűnteti a közepes teherbírású teherautó vonalát. A Flint összeszerelő üzemet bezárják, 398 embert bocsátanak el. A közepes teherbírású teherautókat és pickupokat nagyon mélyen érintette tavaly a rekordba szökő üzemanyagár, valamint az építőipar recessziója, amely kifejezetten az ilyen méretű járművekre támaszkodott. Búcsút mondhatunk tehát a Chevy Kodiak és GMC Topkick modelleknek; ha úgy könnyebb beazonosítani, a Transformers Ironhide-ja is egy utóbbi példány.

A döntés egyébként ugyanazon a napon született, amikor a GM bemutatta új 3065 négyzetméteres akkumulátor laboratóriumát. A Global Battery Systems Lab Észak-Amerika legnagyobb ilyen jellegű létesítménye, plug-in, hibrid, üzemanyagcellás és elektromos jármű-akkumulátorok tesztelésében és fejlesztésében fog segédkezni. A laboratórium fontos szerepet játszik a GM életében, hiszen az autógyártó az alternatív hajtási technológiák éllovasává kíván válni hazájában. Több mint ezer mérnök dolgozik a laboratóriumban, ahol valós közlekedési helyzeteket is szimulálni tudnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/